Rösta fram Sveriges Bästa Gin & Tonic

Redaktion 10:54 9 Jun 2021

Nu är det klart vilka bidrag som har tagit sig till final i den prestigefyllda tävlingen.

Recept från tre entusiastiska hemmamixare och lika många professionella bartenders har valts ut av juryn, och nu är det upp till folket att rösta fram vilka som ska ro hem förstaplatsen i årets upplaga av Sveriges Bästa Gin & Tonic

Tävlingen som är initierad av Schweppes går ut på att kora de mest nyskapande och välsmakade varianterna av en Gin och Tonic, och ett vinnande recept utses årligen i varje tävlingsklass. Recepten i årets final är utvalda av en jury bestående av David Kringlund, dryckesinspiratör, Pelle Tamleht, chefredaktör för Nöjesguiden och bartendern Josephine Sondlo.

Nytt för i år är att folkets röster avgör vilka recept som ska belönas med titeln Sveriges Bästa Gin & Tonic 2021. På Drinkgeneratorn.se/sbgt, kan man lägga sin röst på favoriten i varje tävlingsklass till och med den 23:e augusti.

Årets finalister: Bartenders

Curt Ericsson, 33 år från Stockholm
Bartender på Bank Hotel
”Chilliberry” är en GT vars smaker för tankarna till oförglömliga sommarkvällar. Här möts het chili och söt jordgubbe i en dans med porlande tonic, is och gin. 


Mimmi Arvidsson, 23 år från Göteborg
Bartender på Schnitzelplatz Lagerhuset
”Sommar på bryggan” bjuder på en mix av sval melon, fräsch gurka och aromatisk citronmeliss. Det hela sveps in i en romantisk doft av ros, likt en ljuv sommarbris över glittrande vatten.

 

Roberto Escobar Rodriguez, 30 år från Solna
Bartender på Stockholm under stjärnorna
”Coco Azul” är en modig GT som gör sin grej. Med sin havsblå färg och sin distinkta smak av kokos är det nära till hands att minnas en solig dag på stranden.


Årets finalister: Hemmamixare

William Prytz, 26 år från Motala, Kock
”The Sauvignon GT” är en fyllig GT skapad med ginens smakpalett i åtanke. Fräschören i ginens Sauvignon Blanc-destillat balanseras fint av pepprig tonic, ingefära, vanilj och apelsin.

Kajsa Thelander, 32 år från Sundbyberg, Bokningskoordinator
”Ginsburg GT” är en hyllning till alla kvinnors förkämpe och riviga pantertant. Denna GT bjuder på en stor dos personlighet i sin blandning av blommig tonic, syrlig rabarber och Earl-Grey infuserad gin.

Niklas Sandström, 55 år från Malmö, Art director
”Salty Spruce” är en GT som låter oss upptäcka den oemotståndliga beskan från granskott. Förutom skogens gröna guld bygger den spännande blandningen på rosépeppar, läskande tonic, citron och Himalayasalt. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!