Rör inte min kristalldildo

13:31 3 Sep 2015

Jag lägger kristalldildon på magen. Jag lägger den under korsryggen, försöker värma upp den. Det tar tid att få den kalla stenen att bli kroppstempererad.

Under tiden är det som att jag känner energi strömma från den mot min fitta. Det känns lugnande och elektriskt på samma gång. När den väl har anpassat sig till min temperatur känner jag mig helt lugn i hela kroppen. Orgasmen är kraftig, jag är alldeles slut efteråt. 

Min kristalldildo är gjort av vit jade. Det innebär, enligt sajten Chakrubs där jag köpt den, att den hjälper mot distraktioner och negativa tankar samt ökar din energi, skapar lugn, hjälper dig med ditt självförverkligande och öppnar upp ditt hjärtchakra. Tanken är att ens sexuella energi blandas med energin från kristallen. De tipsar om att man ska låta den ligga i fönstret under fullmåne och laddas med energi. Jag tror inte att jag tror på allt det där.

Men jag tror på långsam masturbation, att det är lugnande och bra för både kroppen och själen. En annan intressant aspekt av kristalldildos är att de inte ska röras av någon annan. Kristaller ska präglas på den som har dem i sin ägo och blir störd av andras energier. Något som jag inte vet om jag tror på heller, men tanken på att masturbation är något som endast är till för dig, som du gör för ditt eget välbefinnande, är god. Det är inget hemligt, men det är privat. Det är som en ensam bön under lunchrasten i kvarterskyrkan, du gör det för att du känner för det, inte för någon annans skull. Du behöver inte prestera. 

Kopplingen mellan andlighet och sexualitet är intressant. Det finns många likheter mellan dem, med sina tillstånd av koncentration, närvaro och extas. Vad är egentligen skillnaden? Vårt samhälle delar ju som bekant upp saker mellan ”heliga” och ”syndiga” enligt den monoteistiska logiken. Vi ser inte skogen för alla träd – vi försöker hitta mål och mening i höga gudar, men skammar det mest grundläggande i oss själva. 

Vi är många som känner oss mer eller mindre trasiga. Vi har beteenden som vi vet gör oss illa, ändå fortsätter vi. Sex kan vara en del av det.  Vi stänger av när vi borde vara närvarande. Vi vet var vi ska sätta gränserna men gör det inte. Vi hänger med folk som gör oss illa. Vi säger ifrån men kanske inte så mycket som vi borde. Vi lämnar för sent, för sällan. Det är svårt att respektera sig själv när omgivningen inte gör det. Det är lätt att tänka ”fan, jag borde gå i celibat” istället. Och vi bär på så mycket skam. Men det behöver inte vara så. 

Artisten och konstnären Bunny Michael har gjort videon Use Your Sex Energy som en del av sin ”Dear Artist”-videoserie. Hon säger: ”I believe you can use sexual energy and create anything you want. (…) If you allow yourself to quiet yourself and feel yourself, feel the strength within your body, and take that pleasure and bring it up inside of yourself and let it out. I believe that sex energy can manifest anything.”

Sexmagi är ett koncept som har funnits länge, som ofta fokuserar på den starka energi som kan skapas mellan två eller flera personer, ofta i termer av ”maskulin” och ”feminin” energi. Lite trist med den typen av heteronormativ dikotomi tycker jag. Det finns queera varianter, men ändå ofta med fokus på samspel mellan flera personer. Men den energi som kan uppstå vid onani är minst lika stark. Med fokus på djupandning och beröring av hela kroppen kan vi meditera och onanera på samma gång.

Och vi kan rikta den energi som skapas inåt, vi kan läka, förlåta och till slut acceptera oss själva. Något vi borde ha gjort för länge sedan. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!