Rollistan till Jonas Åkerlunds serie om Clark Olofsson är här

12:29 9 Nov 2020

Redan i maj stod det klart att Bill Skarsgård skulle porträttera Clark Olofsson, den ökända rånaren som var inblandad i Norrmalmstorgsdramat – händelsen som ligger till grund för begreppet Stockholmssyndromet. Nu är resten av rollistan här. 

Efter filmen om det norska black metal-bandet Mayhem och Mads Mikkelsen-thrillern Polar har den svenske regissören Jonas Åkerlund gett sig på berättelsen om den ökände rånaren Clark Olofsson för en tv-serie på Netflix. Sedan tidigare klargjordes det att Bill Skarsgård spelar huvudrollen som Clark Olofsson. Nu är resten av rollistan här. I serien kommer bland annat Björn Gustavsson, Hanna Björn, Adam Lundgren och den finska sångaren Arja Saiojonmaa medverka. Även Rachel Molin, Grotescoprofilen Rikard Ulvshammar och rapparen Robin Nazari kommer göra roller i Åkerlunds tv-serie. 

– Världen som kretsar kring Clark, de människor som blev drabbade av honom, som formade honom, som satte honom i fängelse, som älskade honom, var och en har sin egen starka personlighet och unika upplevelse. Jag är så glad att vi har väckt dessa karaktärer till liv, säger Jonas Åkerlund om rollbesättningen i ett pressmeddelande.

Clark kommer inte bara handla om Norrmalmstorgsdramat, utan om hela Clark Olofssons liv. Från det att han var barn till i dag. Olofsson har utfört flertalet rån och är även dömd för mordförsök, övergrepp, stöld och narkotikahandel. Trots det är han kanske mest känd från Norrmalmstorgsdramat, då Olofssons tidigare medfånge Janne Olsson tog en bank som gisslan och krävde att Clark Olfosson skulle släppas och föras till banken. 

Jonas Åkerlunds tv-serie kommer ha premiär på Netflix 2021. 

 

 

Stad: 
Regi: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!