Röda Korset gör musikvideo för kvinnor i katastrof

Redaktion 06:58 8 Mar 2018

Idag på den internationella kvinnodagen släpps låten och videon Queen med artisterna Janice, Sabina Ddumba, AMWIN (tidigare Amanda Winberg) och LASH.

Musikprojektet är ett initiativ av Röda Korset och artisterna som deltar gör det till förmån för organisationens arbete med att hjälpa kvinnor i krig och katastrofer

– Att göra den här låten, på det här sättet med en massa kvinnor som går ihop för att hjälpa andra känns så sjukt mäktigt, säger Janice själv om sin medverkan. 

Kvinnor i hela världen utsätts dagligen för våld, hot och kränkningar och vid katastrofer förvärras ofta ojämlikhet och diskriminering mellan könen, vilket gör kvinnor och flickor speciellt sårbara.

Låten Queen (medsyster version) är en del av kampanjen #medsyster och bygger på de erfarenheter från kvinnor över hela världen. Det är en remake av den låt Janice släppte i oktober 2017 och i den nya versionen, producerad av Natali Noor, har artisterna tolkat vad systerskap betyder för dem.

Låten släpps ihop med en nyinspelad video som är regisserad av Nicolina Knapp. Sammanlagt har 100 personer jobbat med produktionen, alla är kvinnor.

Läs en tidigare intervju med Janice här. Läs mer om kampanjen här

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!