Rocky gör comeback

Redaktion 10:50 16 Sep 2019

Pilsner Urquell tar nästa steg i projektet The Originals där man hyllar äkta original. Näst ut i raden av samarbeten är serietecknaren Martin Kellerman.

Det var i april förra året som Martin Kellerman meddelade att den sista Rockystripen var ritad, detta efter 20 år i svensk press. Rocky har genom åren även blivit teaterpjäs, frimärke, animerad film och tv-serie, och Martin Kellerman har tilldelats priser såsom Urhunden, Bernspriset och Stockholms stads Bellmanpris. 

Tillsammans med sin favoritöl har Kellerman nu tillfälligt återupplivat sitt alter ego Rocky i ett nyproducerat verk. Illustrationen blir den första att publiceras sedan Rocky gick i graven förra året och kommer att visas på en utställning i Stockholm i slutet av september.
– Tanken med The Originals är att hylla original som har fortsatt göra sin grej över tid, lite som vi på Pilsner Urquell. Och jag tror många håller med mig om att Martin Kellerman verkligen passar in i den beskrivningen. Därför är vi såklart väldigt glada över det här samarbetet och att vi har lyckats övertala honom att återuppliva Rocky igen – om så bara för en helg, säger Christoffer Cavalli-Björkman som är Brand Manager på Pilsner Urquell.

Den nya illustrationen visas upp under en utställning på Sandhäxan i Stockholm, tillsammans med en rad tidigare publicerade originalstrippar. Under utställningen kan besökare titta på Kellermans verk, njuta av Sandhäxans specialframtagna “Rockymacka” med en Pilsner Urquell och även köpa originalverken som ställs ut. 

Utställningen pågår mellan den 27–28 september på Sandhäxan, Gästrikegatan 13. Öppettiderna är 11:30-21:00 båda dagarna.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!