Foto: Iza Boëthius.

Rocky! - Förlorarens återkomst får Sverigepremiär

13:59 31 Jul 2019

Teatern under bron är tillbaka med en ny föreställning i regi av Maria Blom och med Sofia Ledarp i huvudrollen. 

Den uppmärksammade teaterföreställningen Rocky! - Förlorarens återkomst är en monolog skriven av den danske dramatikern Tue Biering som hade urpremiär 2017. Detta är första gången den spelas i Sverige. Pjäsen vänder på perspektivet kring en underdog, och ställer sig frågan vad som händer om protagonisten istället för att sparka uppåt börjar svinga mot den som äger berättelsen om honom. 

Regisserar gör Maria Blom, som bland annat regisserade filmsuccérna Masjävlar och Monky. I teatervärlden har hon bland annat satt tänderna i och hyllats för pjäser som Sårskorpor, Rabarbers och Under Hallonbusken.
– Jag blev så glad över förfrågan att ta mig an Tues text som oroar, stör och berör mig. När Sofia Ledarp kliver in i texten höjs min puls. Det är en regidröm att arbeta med henne, säger Maria Blom.

 

"Utan henne hade jag nog aldrig vågat anta utmaningen"

 

Det är första gången Maria Blom och den Guldbaggebelönade skådespelerskan Sofia Ledarp jobbar tillsammans. 
– Jag älskade filmen Rocky, såg den om och om igen och ville bara få vara Rocky/Sylvester Stallone så jag blev väldigt glad när jag fick frågan men framförallt för att jag äntligen skulle få jobba med Maria Blom som jag drömt om att få jobba med länge. Utan henne hade jag nog aldrig vågat anta utmaningen, säger Sofia Ledarp.

Teatern under bron är teatergruppen som sedan 2016 årligen förvandlar brofästet under Liljeholmsbron i Hornstull till en teater. Under förra året blev inträdet till föreställningarna frivilligt och du betalade från 1 kr och uppåt när du kom dit. Detta år blev teatern utan kulturbidrag, och vände sig därför i våras till allmänheten för hjälp med finansiering via en crowdfundingkampanj på Kickstarter. Kampanjen nådde dock bara en del av sitt mål på 250 000 kronor, men det har alltså inte stoppat gruppen ifrån att genomföra årets föreställning. 

Rocky! - Förlorarens återkomst spelas från den 16 augusti fram till den 1 september. Biljetter finns på Tickster.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!