Robin Moderato lämnar Stockholm Krogbolag och avslutar därmed sitt arbete på samtliga restauranger såsom Vassa Eggen och Boqueria. Stockholm Krogbolag driver utöver dessa även Albert&Jacks och Tennstopet.
Du var med och tog Vassa Eggen från lyxrestaurang till stekhus, som senare bland annat blev nominerat till Stockholmspriset 2009. Och vann senare samma pris med Boqueria. Varför slutar du nu?
– Det öppnades en möjlighet för mig att göra en exit och efter att funderat ett tag så tar jag nu steget. Det har varit tio intensiva år och nu vill jag spendera mer tid med familjen.
Stannar du kvar som delägare?
– Nej.
Är du färdig med krogbranschen?
– Det blir säkerligen några roliga krogprojekt för min del i framtiden men jag är också sugen på andra projekt som inte har med krogen att göra. Det känns jäkligt spännande!
Vad ska du göra nu den närmaste tiden då?
– Jag ska softa, plåta och hänga med familjen några månader. Listan är lång med saker som inte hunnits med. Sedan får vi se!
Vad kommer att hända med krogarna?
– Krogarna rullar på som vanligt. Det är starka och inarbetade koncept och det finns många duktiga kollegor som kommer fortsätta leverera hög kvalitet.
Vad kommer du att sakna mest?
– Mina kollegor och stammisarna.
Och minst?
– Att telefonen går varm alla tider på dygnet.
Vad är det konstigaste som har hänt dig på krogen?
– Konstigt har varit ett normaltillstånd.
Vassa Eggen har precis avslutat en av sina ambitiösa temaveckor – denna på temat krabba.