Foto: Peter Rutherhagen.

Retaste gör mat av svinn

14:16 22 Mar 2018

Från och med den 2 maj tar popup-restaurangen Retaste över designstudion Pjadad på Södermalm. 

Retaste är ett koncept lanserat av tv-kocken Paul Svensson, och maten kommer att vara komponerat helt och hållet av råvaror som annars skulle ha blivit matsvinn. Restaurangen kommer att ha öppet två kvällar i veckan fram till den 31 oktober, och har kapacitet för 16 gäster per kväll. 
– Återsmakandet för mig handlar om fantasi, men viktigast i detta projekt är ifrågasättandet av varför vi väljer bort vissa delar av växt- eller djurriket, medan vi ser andra delar som prima. Det är inte så hållbart i längden, säger Paul Svensson som själv kommer att dirigera kvällarna med sitt handplockade team.

Restaurangen är ett initiativ som genomförs i samarbete med Electrolux, Coop och Willys. Bokningar görs på retaste.se.

Retaste kommer att hålla till på på Blekingegatan 16 på Södermalm.

 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!