Inte ditt nyår.

Restriktionerna är tillbaka

19:27 21 Dec 2021

Detta är vad som gäller från och med den 23 december.

För blott ett par veckor sedan publicerade vi en lista på var du kan fira nyår på krogen, nu får denna kraftigt revideras. Från och med den 23 december träder nämligen en rad smittskyddsåtgärder i kraft, och fler kan vara att vänta. 

De delar av restriktionspaketet som främst påverkar nattklubbar, krogar och konserter är följande: 

  • Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare inomhus kräver vaccinationsbevis och en begränsad storlek på sällskap till max 8 personer samt 1 meters avstånd mellan sällskap. Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med 500 deltagare eller fler kan alltså inte anordnas utan vaccinationsbevis.
  • För serveringsställen gäller krav på sittande servering och 1 meters avstånd mellan sällskap. Detta gäller även nattklubbar.

Detta medför givetvis att i princip samtliga mellandags- och nyårsfester ställs in. Du kan givetvis fortfarande fira nyår på krogen, men förutsättningarna för detta har i och med dagens besked kraftigt förändrats och ett flertal aktörer har redan ställt in sina arrangemang. 

Samtliga smittskyddsåtgärder finns precis som tidigare listade på regeringen.se. Hur länge de nya restriktionerna kommer att gälla är fortfarande oklart.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Human

Den gamla sportbaren på Risåsgatan är totalt utblåst och ett minne blott. Nu har Årets Kockvinnaren Martin Moses och hans krögarkollegor tagit över.

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!