Mikael Mossvall och Luqaz Ottosson.

Restaurang Rot flyttar in i Gotlands Bryggeri

14:02 11 Jun 2019

Under Almedalsveckan flyttar Luqaz Ottossons restaurang ROT temporärt in i bryggeriets lokaler på S:t Hansgatan 47.

Syftet med de tre dagarna på Gotlands Bryggeri är förutom att utfordra hungriga gäster, även att skapa dialog om hur lokalproducerade råvaror från Gotland ska kunna locka och mätta öns besökare året om. Förra året upplät bryggeriet plats åt just lokala livsmedelsproducenter som fick möjlighet att exponera sina produkter för en större publik, i år är det restaurangscenens tur. 

– Gotland är unikt på många vis, mycket tack vare alla småskaliga producenter som varje dag skapar smakupplevelser utöver det vanliga. Luqaz Ottosson har gjort sig känd för att paketera dessa delikatesser till en helhet i form av rätter. Därför känns det helt rätt att under en kväll kunna erbjuda en gotländsk matupplevelse utöver det vanliga när restaurangerna i Visby är som mest fullbokade, samtidigt som vi lyfter och informerar om smakdestinationen Gotland, säger Mikael Mossvall, VD på Gotlands Bryggeri.

Att stänga restaurangen under tre dagar och istället öppna i bryggeriet säger Luqaz Ottosson var ett enkelt val för honom och krogen.
– Mina rätter är ingenting utan råvarorna, samma sak gäller för Gotlands Bryggeri. Genom en välkomponerad gotländsk meny och intressanta samtal tar vi steget framåt, nu får vi bara hoppas att bokningarna rullar in.

Restaurang ROTs tillfälliga restaurang har öppet för allmänheten onsdag kväll den 3 juni i bryggeriet på S:t Hansgatan 47 och bordsbokningar görs via Gotlands bryggeris Facebooksida.

Kvällarna innan är restaurangen för slutna sällskap som tillsammans samlar insikter och hittar framtida initiativ som främjar en hållbar framtida utveckling för ön.

Bordsbokningen för gästspelet öppnar den 17 juni. 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.

Moon Thai Kitchen

 

Vi har hört att Moon Thai Kitchen är som i Thailand. Det visar sig vara fel då vi varken ser tuk-tuks utanför, lady boys eller feta tyskar.

Restaurang Himalaya

 

Det är svårt med förväntningar när man ska på nepalesisk restaurang. Vilka referenser ska man utgå ifrån egentligen? Den lilla restaurangen vid Kronhusbodarna är nästan tom, men det är en sen måndagskväll och det mesta i stan är stängt.

Green Mango


Foto: Christian Andersson

 

Det finns flera anledningar att äta på den här lilla thairestaurangen. Solen på sommaren som strålar över uteserveringen, färgerna i maten som tar för sig lite mer än på andra thairestauranger i stan och fullt av gäster som ger stället energi.

Ät för Haiti

Idag måndag donerar F12-gruppen intäkterna från alla sina restauranger till jordbävningsoffren på Haiti. De stockholmsrestauranger som ägs av gruppen är Grill, F12, Salongen, Smak på Restaurangen, Brasserie Le Rouge, Le Bar och Kungsholmen. Passa på att dra ditt strå till stacken.

Malay KöketAtt särskriva kan vara på ont och gott. Gott när det är avsikligt och ger en rolig innebörd, blir en snackis eller helt enkelt ser bättre ut visuellt. Ont när det framkallar syftningsfel och blir svårt att hitta på internet.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!