Under Almedalsveckan flyttar Luqaz Ottossons restaurang ROT temporärt in i bryggeriets lokaler på S:t Hansgatan 47.
Syftet med de tre dagarna på Gotlands Bryggeri är förutom att utfordra hungriga gäster, även att skapa dialog om hur lokalproducerade råvaror från Gotland ska kunna locka och mätta öns besökare året om. Förra året upplät bryggeriet plats åt just lokala livsmedelsproducenter som fick möjlighet att exponera sina produkter för en större publik, i år är det restaurangscenens tur.
– Gotland är unikt på många vis, mycket tack vare alla småskaliga producenter som varje dag skapar smakupplevelser utöver det vanliga. Luqaz Ottosson har gjort sig känd för att paketera dessa delikatesser till en helhet i form av rätter. Därför känns det helt rätt att under en kväll kunna erbjuda en gotländsk matupplevelse utöver det vanliga när restaurangerna i Visby är som mest fullbokade, samtidigt som vi lyfter och informerar om smakdestinationen Gotland, säger Mikael Mossvall, VD på Gotlands Bryggeri.
Att stänga restaurangen under tre dagar och istället öppna i bryggeriet säger Luqaz Ottosson var ett enkelt val för honom och krogen.
– Mina rätter är ingenting utan råvarorna, samma sak gäller för Gotlands Bryggeri. Genom en välkomponerad gotländsk meny och intressanta samtal tar vi steget framåt, nu får vi bara hoppas att bokningarna rullar in.
Restaurang ROTs tillfälliga restaurang har öppet för allmänheten onsdag kväll den 3 juni i bryggeriet på S:t Hansgatan 47 och bordsbokningar görs via Gotlands bryggeris Facebooksida.
Kvällarna innan är restaurangen för slutna sällskap som tillsammans samlar insikter och hittar framtida initiativ som främjar en hållbar framtida utveckling för ön.
Bordsbokningen för gästspelet öppnar den 17 juni.