Restaurang Palett kombinerar mat och biljard

19:25 15 Jan 2019

Ny krog med många bollar i luften.

På Västmannagatan 50 har tiden stått still samtidigt som inget är sig likt. De lila biljardborden står uppradade en trappa ner på Jolo & Co i vanlig ordning, men i det som tidigare var matsalsdelen kan du sedan årskiftet få en riktig smakupplevelse på Restaurang Palett. Den rustika menyn är komponerad av köksmästaren Marcus Lindberg Stoltz, som tidigare bland annat har jobbat som kökschef på Wasahof. 

I en enkel och elegant lokal med 120 sittplatser och en monokrom färgskala inspirerat från 60-talet bjuder Palett på nordiska smaker med influenser från hela världen. Köttet är närproducerat och allt är lagat från grunden. Ett perfekt dejtställe eller för den som gärna vill äta middag följt av en aktivitet, utan att behöva lämna lokalen. 

Bakom nysatsningen står ägarna Anders Bohman, Michael Juhlin och Ann-Sofie Löfgren som är förbundskapten i Svenska Biljardförbundet, samt SM och EM-medaljör.
– Vi har funderat länge på hur vi ska kunna bevara biljarddelen av Jolo & Co, som ligger oss varmt om hjärtat, och samtidigt driva restaurangdelen på ett modernt och sofistikerat sätt. Tillsammans med Marcus, som inte bara är en otroligt duktig kock utan också en passionerad biljardspelare, blev detta möjligt och mynnade ut i Restaurang Palett, säger Ann-Sofie Löfgren.

Namnet Palett syftar på smakpaletten och tanken är att nostalgiskt ta dig tillbaka till mormors kök med den väldoftande älgsteken eller nyponsoppan du åt som barn.

Läs mer på restaurangens hemsida.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2019.

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!