Restaurang Kagges öppnar i Gamla stan

Johanna Bond 16:04 15 Mar 2017

I lokalen som tidigare huserade Björn Frantzéns restaurang Franztén blåser det nu nya vindar. I slutet av maj ska det vara renoverat och redo för öppningen av den nya restaurangen Kagges. 

Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm och Kalle Lindborg är kockarna och kompisarna bakom den nya satsningen på Lilla Nygatan i Gamla stan. De båda träffades när de gick kockgymnasiet tillsammans och har jobbat på en rad olika Stockholmsrestauranger. Innan de fick tag på den nuvarande lokalen bedrev de Kagges i cateringform. 
– Nu känns det nervöst men ändå roligt. Det är en dröm för alla kockar att öppna egen restaurang tror jag, eller i alla fall för oss, säger Douglas när vi träffar duon bland målarfärg och byggpapp. 

Kagges kommer att bjuda gästerna på en meny i nordisk tappning blandat med sydeuropeisk, främst fransk, matlagning. Det kommer vara á la carte, smårätter och mellanrätter.
– Vi kommer att byta ut menyn hela tiden, det ska vara lite kaos, berättar Douglas. 

Även vinlistan kommer att bytas ut ofta för att följa samma koncept som maten och det blir bara karaffservering. Restaurangen kommer uteslutande att arbeta med små vinimportörer. 

Vad vill ni skapa för atmosfär?
– Det ska vara svinavslappnat, härligt och lite stökigt. Det ska inte alls vara fine dining atmosfär men ändå väldigt hög nivå på maten. Det ska vara väldigt inbjudande, säger Kalle. 

Namnet Kagges är en ordlek med de båda kockarnas namn men syftar också på ”kaggar” fyllda med mat och vin. Restaurangen öppnar i slutet av maj på Lilla Nygatan 21.

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Kagges

Det är inga dåliga restauranger som tidigare har huserat i de lokaler som Kalle Lindborg och Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm tog över tidigare i år.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!