Regina Lund om LinkedIn

12:25 24 Apr 2018

Som Nöjesguiden rapporterade tidigare i veckan har aktrisen Regina Lund gått lös rejält på LinkedIn den senaste tiden, och ökat sitt nätverk markant genom att lägga till folk ur såväl artist- som mediabranschen.

Det har spekulerats fritt i vad detta bottnar i, om det rör sig om research inför en kommande inspelning eller tyder på ett nytt steg i karriären. Vi beslöt oss för att undersöka saken och connectade med Regina Lund direkt, för att fråga vad intresset för jobbsökarmediet kommer ifrån.

Vad kommer ditt nyfunna intresse för LinkedIn ifrån?
– Inte nyfunnet. Jag har haft företag sen 1994. LinkedIn är en naturlig kontaktbas. Jag har alltid varit min egen. Jag driver Regina Lund AB, Regina Records samt ReginaSays Publishing. Jag har gjort sju soloalbum, 14 olika musikproduktioner, Eps, singlar med mera och skrivit över 200 låtar samt gett ut tre böcker plus skådespelarkarriären och alltid varit under eget tak mer eller mindre. 

En inte helt långsökt tanke från vårt håll var annars att det hänger ihop med något kommande filmprojekt, är det så?
– Jag kommer börja regissera och då är LinkedIn en bra plats söka filmfolk på både i Sverige och internationellt. Jag ska nu även starta upp en arganolja i mitt namn samt en del andra produkter och design. Jag äger varumärket Regina Lund, min autograf samt har patent på varumärket Frihet. Så ni kommer se mig som businesskvinna också i framtiden. Min son ärver det jag skapar.

Du söker även jobb åt din son via LinkedIn?
– Min son vill gå sin egen väg och just nu inte jobba för mig. Så då söker jag jobb åt honom på exempelvis LinkedIn. Ett inlägg är till exempel:

Min son Wiggo Lund är 18 år och söker nu jobb.
Han har beslutat att han inte vill studera vidare utan jobba.
Han är universums godaste människa, lyhörd, snäll, fin vän, lojal, hjälpsam, god teamplayer, tar hand om andra,  lyssnar, är inkännande, tänker snabbt, självständigt och empatiskt , intelligent, känslig,  duktig i skolan, pratar perfekt engelska och är bra med datorer. 
Bland annat .
Han är också rolig , kan hantera olika situationer och bra att känna in andra människor. 
Han är snabblärd och han kan börja direkt efter studenten i juni. 
Han håller just nu på att ta körkort. 

...
– Har ni något? 


Du ser ut att ha två konton, hur kommer det sig?
– Stalkar du mig? Jag använder bara det ena.

Regina Lund kommer att spela en av rollerna i Lukas Moodyssons kommande serie Gösta som produceras direkt för HBO Nordic.

Hur mycket kan du berätta om din kommande roll?
– Är on set, ska filma nu.

Gösta har premiär 2019 på HBO.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!