Recept: Världens hemligaste bärdessert

10:23 8 May 2015Bär i dessert! Det rimmar (nästan) och likaså i munnen. Perfekt, alltså.


Denna dessert är beroendeframkallande. På riktigt. All cred går till min kompis Frida som jobbade på ett norskt fjällhotell där den serverades och snodde med sig receptet hem. Jag har aldrig ätit något liknande, men jag försäkrar er att efter ha ätit det här vill man aldrig äta något annat.

Antingen serverar du efterrätten i en stor form, eller i portionsformar så att var och en får sin egen. Färska bär är alltid gott, men även frysta blir väldigt bra. Dock kan efterrätten då bli lite vattning i botten, så se till att bli av med överflödig is eller vätska. I receptet står det 1 deciliter brun farin, men man kan ta så mycket man vill, viktigt är att det helt och hållet täcker lagret av gräddyoghurt. Välj laktosfri yoghurt och vispgrädde för arga eller ledsna magar.BÄRDESSERT 

under täcke av gräddig yoghurt och mörkt socker

För sex personer

500 gram frysta eller 400 gram färska bär
3 dl vispgrädde

2 dl turkisk yoghurt
1 dl brun farin (ej rörsocker, utan brun farin i ströform)Vispa grädden så att den blir fast – om du håller bunken med den vispade grädden lite snett ska den inte röra sig. Blanda med yoghurten. Lägg bären i botten av formen/formarna och smeta över gräddyoghurten. Använd slickepott för att få med allt och få till en så slät yta som möjligt.Häll på det bruna farinet och se till att det täcker gräddyoghurten ordentligt. Vinkla formen/formarna runt så att sockret sprids jämnt över hela täcket. 

Ställ in i kylskåp och låt stå i minst en timme (med plastfolie om du har grejer som luktar i kylen), gärna över dagen eller natten. Ät!

Tips! Gör extra mycket och spara till dagen efter. Inte alls dumt som lyxig frukost.Sugen på ännu mer frukost? Här är receptet på den perfekta amerikanska brunchen.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!