Réa Réa bakom klubb Okidoki släpper singel

16:16 21 Sep 2018

Klubb Okidoki har sedan i påsk huserat på Laika. Det kommer de att fortsätta med även till hösten. Klubben bokar förutom dj:s olika konstnärer och kreatörer som ställer ut sina verk under premiärkvällen och ett tag framöver på Hornhuset.

På lördag har klubben premiär för säsongen. Det gör denna premiären speciell är att en grundarna Andrea Malmquist även har en releasefest för sin första singel Phuket. Vi har pratat med Andrea som går under artistnamnet Réa Réa om hennes nya singel, hur det kommer sig att hon började med musik och vilka tips hon har till tjejer som också vill börja med musik.

Hur kommer det sig att du började med musik?
– Jag kommer inte ihåg exakt varför jag började med musik, tror att det nästan alltid har funnits där. Jag är uppvuxen i en väldigt kreativ familj där musiken ofta är i centrum. När jag var liten var jag med i flera olika lokala musiktävlingar där jag sjöng och dansade och spelade fiol, vilket är långt ifrån vad jag gör idag. Men varje sak leder till något annat. Jag har skrivit egen musik sedan jag var 12 år, men det var först för två år sedan som jag började producera elektronisk musik. Jag har alltid haft ett stort driv när det gäller att skapa och att få olika ljud att flyta samman. När jag var yngre spelade jag gitarr i olika band där vi skrev musik själva, men det blev tyvärr inte så mycket av det eftersom vi alla hade olika visioner och driv. Det var en riktig frihet när jag hittade Ableton och kunde börja producera låtar helt på egen hand från min säng, oberoende av andra. Jag har alltid vetat att jag vill jobba med musik och nu känns det som jag äntligen har hittat rätt.

Vad är ditt bästa tips för andra brudar som vill börja prodda?
– Tillbringa mycket tid med din DAW och Youtube. Du behöver inte spendera alla dina pengar på massa instrument eller utbildningar innan du har kommit igång. Det går absolut att göra allt från datorn. Ett bra tips för att komma igång är att börja med att härma låtar du gillar för att sedan enklare kunna skapa fritt på egen hand. Försök också att prodda med andra för att få inspiration och feedback.

Vilket är ditt mest minnesvärda gig?
– Exit i Chicago förra året.

Vilken är din drömvenue att spela på?
– Jag bryr mig mer om publiken än venuen men jag tycker att Smartbar i Chicago eller Le Sucre i Lyon alltid har skönt folk.

Hur skulle du beskriva nya släppet med tre ord?
– Drömmigt, otäckt och spännande.

Läs mer om eventet här.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!