Ayla. Foto: Ali Jehad.

RANKZ, AYLA, RAHIMIC OCH LAZEE SAMARBETAR FÖR NY LÅT OCH VIDEO TILLÄGNAD MALMÖ

14:33 13 Oct 2021

En del av projektet Öppna Malmö och stadens arbete mot rasism.

Det är ingen nyhet att hiphopens kraft förenar. Därför är det passande att just Rankz, Ayla, Rahimic och Lazee nu samarbetar för en låt tillägnad Malmö. Samtliga har genom åren varit starkt förknippade med sin hemstad och tillsammans med en rad andra krafter har man satt ihop låten Andas Malmö. 

Låten är en del av projektet Öppna Malmö som handlar om att alla i Malmö ska kunna vara stolta över sin bakgrund och identitet och kunna leva i staden som jämlikar – något som de otaliga skjutningar genom åren kombinerat med övervägande negativ medierapportering säkerligen försvårat. På låten öppnar Rankz med orden.

”Du har aldrig varit bredvid in the trap, varför prata om nånting som du inte vet någonting om / så sluta döma folk för var dom kommer från, alla sitter på historia ingenting man pratar om”

Andas Malmö har producerats i ett samarbete mellan Malmö Kulturskola och artisterna, medan vi också hör körande barn från Malmö Kulturskolas verksamhet El Sistema. I den tillhörande videon syns bland andra danselever på Malmö Kulturskola. Producent är Cesar Verdugo, mix och master har gjorts av Daniel Stengård och musikvideon är signerad Moncef Henaien.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!