2015 är omöjligt att förutse. Eller? Inte om du frågar den ikoniska matskribenten, matälskaren och Taffel-grundaren Lisa Förare Winbladh.
Vem blir årets stjärnskott?
– Emma Erlandsson och Saori Ichihara.
Vem får för mycket utrymme?
– Leif Mannerström.
Vad blir årets skandal?
– Att den naturligt hemmöglade mison en del oinsatta kockar envisas med att tillverka visar sig vara mer hälsovådlig än samtliga rödlistade livsmedelstillsatser.
Vad tar vi med oss från 2014?
– Fäblessen för fegvego.
Vad blir årets stora död?
– Det pursvenska. En del toppkockar lagar så introvert mat att man ibland misstänker att det där gråa fnaset ovanpå gösen består av lite närodlat navelludd.
Sammanfatta 2014 med tre ord:
– Tall, gran, björk.
Vad slutar vi äntligen upp med?
– Att köa längre tid för mediokra hamburgare än det tar att laga perfekta hemma.
Vad blir okej att gilla 2015?
– Pekinganka.
Vad beställer vi i baren?
– Vi låter bartendern välja eftersom vi inte vill erkänna att vi inte fattar ett smack av drinklistan.
Vem blir 2015:s motsvarighet till Yung Lean?
– Mapo doufu.
Vem blir årets revival 2015?
– Tofu.
Årets stilikoner?
– Underbara Agnes Klintenberg på Tryne till knorr i Malmö.
”Har du skjortan bak och fram, Agnes?”
”Ja, jag spillde lite glass på framsidan."
Vad kommer vi låtsas gilla 2015?
– Små portioner.
Vad äter du? Och hur?
– Mat lagad av Sayan Isaksson, Paul Svensson och Frida Ronge. Förhoppningsvis.
Fler prognoser? De hittar du här.
Prognos 2015: Lisa Förare Winbladh
Stad:
Kategori:
Se alla artiklar om: