Prispriset – för att allt har ett pris

Redaktion 12:46 8 Dec 2016

Sverige har fullkomligt exploderat av nya priser de senaste åren. Kul tycker vi på Nöjesguiden, klart att alla (nåväl) borde få pris någon gång. Vi presenterar därför Prispriset – ett pris för att premiera 2016 års bästa priser och det arbete som ligger bakom dessa.

Årets Pris – Zlatans staty

I samband med att Zlatan tog emot sin nionde guldboll avslöjades att fotbollspelaren ska få en staty av sig själv utanför Friends Arena. Skulptören ville egentligen avbilda honom i bara mässingen, men där satte Zlatan sn...stopp.

Årets Motivering – Nobelpriset i litteratur
"Bob Dylan är som en självätande cell som äter upp sitt eget skräp och nybildar någonting" – vem i hela friden kan säga nej till det?

Årets Tacktal – Linda Lindorff
Inte nog med att hon kom till Kristallen i brudklänning. När det stod klart att Bonde söker fru återigen skulle bli utan pris tackade Linda med att rusa ut på parkeringen och ge ifrån sig ett Ronja Rövardotter-skrik. Världsklass.

Årets Avslöjande – Grammisvinnarna 2016

Det kan omöjligen ha varit en slump att Grammisvinnarna läckte långt innan själva galan. Världens bästa PR-trick för att ruska liv i ett pris som under en tid har varit oförtjänt bortglömt.

Årets mest samtida pris – Matbloggpriset 2016

Med en kategori som "Bästa Bak- och Dessert" är det svårt för de andra priserna att ha ett känsligare finger i prisvärldens jäsande surdeg.

Årets minoritetspris – Årets Inspiratörsmama, med fokus på hållbarhet

Tack Kappahl, ÄNTLIGEN ett pris för att uppmärksamma alla inspiratörsmama, med fokus på hållbarhet, här i världen.

Årets Göteborgspris – 29 kronor
En stor stark på Karl Johansgatan 92. Svårslaget.

Årets längsta jurymöte – Ljudbokspriset
Under Ljudboksgalan den 6 mars 2017 delas priser ut inom fyra kategorier: skönlitteratur, spänning, barn och ungdom.

Årets mest konkurrensutsatta pris – Årets mäktigaste
TCO, Nyheter 24, Makthavare, Fokus med flera gör samtliga listor över samtida och framtida makthavare. 2017 planeras enligt ryktet ett Hunger Games i Almedalen, där hela konkarongen dödar varandra tills bara en vinnare återstår.

Årets mest motsägelsefulla pris – Årets Supernova, ett pris till de som långsiktigt och målmedvetet satsar på ökad kvalitet för de äldres måltider
Lite kontraproduktivt att satsa långsiktigt, de äldre hinner ju dö!

Årets jurymedlem – Seher Yilmaz

Säg en prisjury som Rättviseförmedlingens ordförande inte har suttit med i, nä vi tänkte väl det.

Årets fritänkande – Frihetsprisen
SD gav ett frihetspris till Václav Klaus. Obama gav frihetspris till Ellen DeGeneres. Playboy ger frihetspris till folk som de anser jobbat för att skydda "the first amendment". Dawit Isaak fick frihetspriset av World Association of Newspapers. Frågan är, vem är mest fri?

Årets Paus – Radiogalan
Arrangörerna för galan har tillsatt en ”framtidsgrupp” som får i uppdrag att i slutet av 2016 presentera radiobranschens planer för densamma. Får man gissa att resultatet presenteras i en podcast? Samtliga priser som omnämnts i ovanstående text är fullkomligt autentiska.

Läs även: Här är alla nomineringar till P3 Guld 2017.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!