Presentation: Vår nya matbloggare Julia Gummesson

13:28 1 Apr 2015

Julia Gummesson är inte bara matskribent, hon är ett ägg också.

Säg hej och glad påsk till nyaste bloggtillskottet på nöjesguiden.se: Julia Gummesson. Julia är vår superkompetenta krogredaktör i Malmö och Lund, och kommer från och med nu även blogga om allt som har med mat att göra – under namnet Slaktarn.
 
Vem är du?
– Tjugofem år och vansinnigt intresserad av matlagning på det allra hetsigaste tänkbara viset. När jag kom på att det var så det låg till så bestämde jag mig för att hålla mig i närheten av matlagning i så stor utsträckning som möjligt, så nu är jag svinglad istället för förvirrad.
 
Vad kommer din blogg att innehålla?
– Stor mängd spaningar från matvärlden, hyfsad mängd spaningar från resten av världen, krognyheter och säkert kommer jag inte kunna hålla mig ifrån att dela med mig av en del recept. 

Och vad kommer du absolut aldrig att skriva om?
– Jag svarar kost. Känns klokt att citera Lotta Lundgren här för att undvika förvirring: "KOST är ett samlingsbegrepp för tråkig mat som är på rätt sida om en imaginär skiljelinje som delar in mat i bra (nyttig och tråkig) och dålig (onyttig och rolig) mat." Men man ska väl aldrig säga aldrig. 

Varför heter bloggen Slaktarn?
– För att jag inte ville skriva en blogg som hette One More Cupcake.

Varför ska man läsa om mat och inte bara äta den?
– Det finns väl ungefär en sak gemensamt för världens alla människors vardag, och det är att vi äter några gånger om dagen. Man måste äta. Det vore alltså rätt sjukt att påstå att det inte skulle finnas något att säga om det. Det finns massor! Till exempel att doften av nybakta kanelbullar kan få en alzheimerssjuk person att plötsligt connect the dots i en hjärna där alla sträck för längesedan suddats ut. Eller varför det luktar äckligt när man hackar skiten ur blomkål. Stay tuned.
 
Blir du sugen? Kolla in Julia Gummessons första inlägg här.
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Human

Den gamla sportbaren på Risåsgatan är totalt utblåst och ett minne blott. Nu har Årets Kockvinnaren Martin Moses och hans krögarkollegor tagit över.

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!