Julia Gummesson är inte bara matskribent, hon är ett ägg också.
Säg hej och glad påsk till nyaste bloggtillskottet på nöjesguiden.se: Julia Gummesson. Julia är vår superkompetenta krogredaktör i Malmö och Lund, och kommer från och med nu även blogga om allt som har med mat att göra – under namnet Slaktarn.
Vem är du?
– Tjugofem år och vansinnigt intresserad av matlagning på det allra hetsigaste tänkbara viset. När jag kom på att det var så det låg till så bestämde jag mig för att hålla mig i närheten av matlagning i så stor utsträckning som möjligt, så nu är jag svinglad istället för förvirrad.
Vad kommer din blogg att innehålla?
– Stor mängd spaningar från matvärlden, hyfsad mängd spaningar från resten av världen, krognyheter och säkert kommer jag inte kunna hålla mig ifrån att dela med mig av en del recept.
Och vad kommer du absolut aldrig att skriva om?
Och vad kommer du absolut aldrig att skriva om?
– Jag svarar kost. Känns klokt att citera Lotta Lundgren här för att undvika förvirring: "KOST är ett samlingsbegrepp för tråkig mat som är på rätt sida om en imaginär skiljelinje som delar in mat i bra (nyttig och tråkig) och dålig (onyttig och rolig) mat." Men man ska väl aldrig säga aldrig.
Varför heter bloggen Slaktarn?
Varför heter bloggen Slaktarn?
– För att jag inte ville skriva en blogg som hette One More Cupcake.
Varför ska man läsa om mat och inte bara äta den?
Varför ska man läsa om mat och inte bara äta den?
– Det finns väl ungefär en sak gemensamt för världens alla människors vardag, och det är att vi äter några gånger om dagen. Man måste äta. Det vore alltså rätt sjukt att påstå att det inte skulle finnas något att säga om det. Det finns massor! Till exempel att doften av nybakta kanelbullar kan få en alzheimerssjuk person att plötsligt connect the dots i en hjärna där alla sträck för längesedan suddats ut. Eller varför det luktar äckligt när man hackar skiten ur blomkål. Stay tuned.
Blir du sugen? Kolla in Julia Gummessons första inlägg här.
Stad:
Kategori:
Se alla artiklar om: