Premiär: Luke Elliot — Somebody’s Man

08:39 5 Oct 2018

Luke Elliots nya  singel heter Somebody’s Man, och nästa vecka kommer den amerikanska sångaren med den starka rösten tillbaka till Sverige för spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Vad gör en trevlig kille som du på ett ställe som det här? 
 Undrar du alltså ”What’s a sweetheart like you doin’ in a dump like this”? En fantastisk låt (Bob Dylan, Sweetheart Like You, red:s anm). Jag spelar helt enkelt där någon ber mig. Jag älskar Europa. Det är en verklig gåva att vara här och nå framgång så långt hemifrån. För några år sedan träffade jag en norsk journalist på en konsert i New York, just när jag skulle släppa min första EP Provisions. Han fick tjuvlyssna, och i nästa sekund hade han ringt en skandinavisk promoter, och jag befann mig på ett plan med en bokad turné. Jag antar att han gillade det han hörde. 

Somebody’s Man sjunger du tillsammans med Sivert Høyem från Madrugada.
 Sivert är en av mina favoritpersoner. Vi har båda jobbat med John Agnello, som producerade mitt första album.  Medan allt pågick i Norge var det att naturligt att vi träffades, och vi blev snabbt vänner. Han bad mig turnera Europa med honom för två år sedan, och jag satte omedelbart igång att fundera på hur vi skulle kunna spela in något ihop. Till slut dök den här sången upp hos mig, och då ringde jag honom direkt. 

Du låter som att du har gått igenom en hel del när du sjunger. 
– Vi har väl alla varit med om en hel del. Jag började spela medan jag var väldigt ung, men jag var hela tiden lite rädd att ta språnget och ägna mig åt det på heltid. När jag till slut gjorde det började det röra på sig snabbare än jag trott. Innan dess innebar konserter att spela för några ur grannskapet som dök upp på den lokala baren, och det var inte så uppmuntrande. 

Det var inte förrän jag kom till Europa som jag verkligen började tro på att jag ändå hade en chans, och nu kan jag inte tänka mig något annat. 

Du besökte Stockholm för en snabb spelning i våras. Vad tyckte du om Sverige? 
 Jag är en nybörjare på Sverige, men hittills tycker jag mycket om det. Jag har besökt Stockholm några gånger och ser fram emot att lära känna staden bättre alldeles snart. Vi ses under turnén. 

Luke Elliots höstturné 2018 tar honom till
11/10 Stockholm, Nalen
12/10 Göteborg, Pustervik
13/10 Malmö, Folk å Rock. 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!