Premiär: Baby Mala - Bags

14:29 25 Nov 2021

Ni har sett henne framför kameran i Viaplays Alex, Cryptid och Maskineriet. Eller för den delen på Tiktok där hon har 47 000 följare. Men det här är första gången som Deniece Ignacio, aka Baby Mala, släpper en musikvideo – så varsågod, här är premiären av Bags


Hej Baby Mala, berätta om Bags!
– Det är min debutsingel och har tillkommit mycket tack vare mina fantastiskt fina följare på Tiktok. Jag började göra humor på appen och la spontant ut när jag rappade och fick enormt fin och väldigt oväntad respons på min musik. Det är stor del tack vare det som jag vågar. Och samma dag som jag släppte låten fick jag stå på samma scen som vår rapqueen Linda Pira, det var väldigt speciellt för mig.
 
Vad är din tanke med videon?
– Att ta fram något Sverige inte riktigt haft innan och inspirera fler tjejer att våga ta plats på hiphopscenen. Jag vill att man ska bli taggad och upplyft av låten och videon. Min ambition var att försöka visa vem Baby Mala är, en rätt humoristisk tjej med attityd - inte nödvändigtvis en kaxig attityd utan en som får folk att tänka ”shit hon verkar ball”. Det var viktigt för mig att min personlighet fick lysa igenom och att få visa allt som är viktigt för mig.
– Samtidigt vill jag blanda in det rytmiska, förmedla något som inte kan få kroppen att sitta still. Tre av de som står mig närmast dansar med mig i videon, vi är latinas alla fyra och vår grupp heter ”Locas Pero Cute”. Vi ville servera någon typ av pussycatdolls/spicegirls-vibe med en latinsk tvist. Där kom samban in, min folkdans, något som jag tycker Leo Adland verkligen fångade med sättet han filmade.
 

Jag hörde att ni var ett gäng som gjorde allt tillsammans?
– Ja vi var ett team som hjälptes åt med videon från grunden, tryckte våra egna kläder med hjälp av urklippta pappersmallar och klädfärg från Panduro - allt i Brasiliens färger grönt, blått, vitt och gult. Det ska bli merch av det sen. Vi koreograferade all dans själva, och en av mina närmsta tjejkompisar är professionell makeup-artist och hjälpte till med den biten. Min manager åkte runt hela Göteborg för att hitta de bästa platserna att spela in på, och drog i sina vänner som hade olika feta fordon. Vi hjälptes verkligen åt som ett riktigt team och för det är jag så tacksam.
 
Vad har du för förväntingar på mottagandet?
– Jag är nog mest bara tacksam över släppet. Det är lätt att tvivla på sig själv, jag menar: det kommer alltid att finnas folk som inte fuckar med varken mig eller min musik, men jag har förstått nu hur viktigt det är att fokusera på dem som bakk en. Helt ärligt, efter att ha gjort videon insåg jag verkligen vilken support jag har från så många håll, så oavsett hur det går för just Bags så har släppet gett mig en helt ny självkänsla. Något jag också är väldigt tacksam för är de bokare som tror på mig och redan har bokat in mig på spelningar. 
 
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!