Poppels bryggeri grundades i slutet av 2012 med drömmen om att sprida kärleken till hantverksbryggd öl. Sedan dess har de bland annat expanderat, tagit sig in på exportmarknaden, öppnat restaurang och har samtidigt utvecklat många nya olika smaker.
På Nöjesguidens ölmässa i Göteborg, som äger rum den 2 mars, kommer Poppels att vara på plats och inför det har Anders besvarat några av våra frågor.
Ni släpper en nyhet i slutet av februari. Vad har vi att förvänta oss?
– Det blir en ljus lager, en tillgänglig och lättdrucken öl som vi lanserar under namnet ”Poppelino Lager”, och som kommer ut på Systembolaget den 28 februari för 13,90 kr.
Ser ni några utmaningar inför 2024?
– Ja absolut, hela hantverksbryggeribranschen oss inkluderade har utmaningar i form av höga råvarupriser och försvagat konsumtionskraft, men vi ser också tendenser nu som ger oss hopp om att det kan ske en ljusning framåt.
Sommaren 2023 lanserade ni Hoppy eran första alkoholfria öl. Hur är det bästa sättet att avnjuta den?
– Bra fråga! Vi tycker att öl och mat är en klockren kombination, så testa den som måltidsdryck till något du gillar att äta, humlekaraktären gör att den fungerar med många olika maträtter.
Vad har ni för förhoppningar med detta året?
– Vi hoppas att många får möjlighet att prova Poppelino och att vi i och med det når längre i vår vision ”Mankind shall love beer”.
Har ni någon sjuk kombination som ni hoppas på kan bli nästa grej?
– Sjuk och sjuk, sjukt god är den åtminstone, pommes och suröl. Klockren. Sen är en lite mer oväntad men väldigt god rödbeta och New England IPA. Testa!