Popmusik och politik

16:23 28 Jan 2015
annika-norlin2.jpg
Annika Norlin, aktuell den 27 februari.

Anna Charlotta Gunnarson möter under våren svenska artister i samtalsserien ”Popmusik rimmar på politik” – helkvällar med konserter och intervjuer. 

Popmusik rimmar lite på politik. Vad har de mer gemensamt? 
– Man kan hitta samhällsmarkörer i nästan all musik, vilket är min utgångspunkt för mycket av det jag gör. Det handlar om klass, pengar, invandring, utsatthet. Pop och politik går hand i hand. 
 
Vad kommer att hända under de här fem kvällarna? 
– Efter en konsert med huvudgästen kör vi djupintervju på scen. Det blir både mina och publikens frågor, men fokus kommer ligga på själva popmusiken och hantverket kring det. Jag är ganska ointresserad av artisternas privatliv. De här mötena blir typ motsatsen av Stjärnorna på slottet eller Så mycket bättre, där man helst bara vill komma åt privata tragiska upplevelser.
 
På premiärkvällen gästas du av Annika Norlin. Vilken fråga vill du verkligen ha svar på?
– Åh, hon är så intressant. Jag har ungefär 150 frågor till henne. Men jag måste fråga om alla låtar som ännu inte är skrivna. Jag undrar om hon efter den ganska politiska låten I Was Jesus, som hon släppte förra året, kommer att skriva mer åsiktsbaserad musik, i takt med att Sverige förändras? Det vill jag veta. 
 
Pop rimmar på politik – med Annika Norlin/Hello Saferide och gästartist Jaqee, Stora teatern, den 27 februari.
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2015.