I dagarna öppnar krögaren Pontus Frithiofs nya restaurang i Terminal 5 på Arlanda. Pontus in the Air kommer att ha öppet alla dagar i veckan mellan 05:00–22:30.
Ambitionen med satsningen är högtflygande – att bli den främsta flygplatsrestaurangen i Europa, och matkonceptet består av tre delar: Brasserie, Market och Take Off.
– Vår förhoppning är att ge harmoni åt flygplatsen på mer än ett sätt, både känslomässigt och smakmässigt. Gästerna ska kunna njuta av allt från en näringsrik frukost till varm lagad mat och ett glas vin, säger Pontus Frithiof.
Restaurangen ligger på airside, en våning upp på Terminal 5, med utsikt över flygfält, taxfree och incheckning. Brasseriets mål är att ingen gäst ska vänta längre än 12 minuter på sin mat, och krogen har plats för drygt 100 sittande gäster. Målet är utöver det att ha det största utbudet av viner bland de europeiska flygplatserna.
Market är stilmässigt mer likt en saluhall, medan takeoff som namnet antyder är till för att erbjuda mat att ta med sig ombord.
Pontus in the Air öppnar idag den 27 april 2016.