Pizza från Los Angeles till Göteborg

11:29 13 Dec 2022

Nu ska pizzan in i finrummet. 

Alldeles nyligen slogs dörrarna upp till kvarterskrogen V Pizza på Västra Hamngatan 16. Ambitionen är uttalat att ”ta pizzan in i finrummet” och genom en blandning av klassiska pizzor samt lyxiga samt oväntade kombinationer hoppas man kunna erbjuda snabb finmat och på så sätt locka till sig pizzasugna göteborgare. 

V Pizza startade ursprungligen i Los Angeles, men återfinns snart också i bland annat Saudi Arabien, Spanien och sedan tidigare i Belgien och Malmö. Nu är också premiären i Göteborg nyligen avklarad. På V Pizza erbjudes ett lite annorlunda förhållningssätt till middagsupplevelsen, långt ifrån den klassiskt Italienska pizzerian med vitkalkade väggar, rutiga dukar och stearinljus i urdruckna vinflaskor. Inredningen är istället energisk och väggarna pryds med grafitti av den världskända spanska gatuartistduon Pichiavo. Ur högtalarna strömmar tydligt LA-influerad musik. 

 

"Vi vill förändra bilden av hur en pizza skall vara"

 

Pizzan är dock desto med genuin, om man ser det ur ett hantverksperspektiv. Degen bakas på en 100 år gammal surdeg med ursprung i norra Italien och råvarorna är noga utvalda och håller högsta kvalité.
- Vi vill förändra bilden av hur en pizza skall vara och hur en pizzarestaurang är. Gäster idag är medvetna och vet vad de vill ha, de ställer krav på helheten och tummar inte på kvalitet eller nöjer sig med enbart god mat. Man går på restaurang för att få mer energi, och det serverar vi, säger Carl Stadler, VD på Fast Fine och V Pizza. 

V är den romerska siffran fem och representerar i det här fallet människans fem sinnen. Restaurangen skall attrahera och skapa upplevelser för såväl smaklökar som för öga och öra.
- Vi vill vara en modern, modig och prisvärd kvarterskrog med spännande och nytänkande helhetskoncept. Vi älskar spontan-häng och drop-in och vill leverera en riktigt bra restaurangupplevelse oavsett tillfälle fortsätter Carl Stadler. 

Två av ledorden på V Pizza är mod och energi, vilket kopplas till upplevelsen, men det är också ledord i rekryteringen av personal.
- Vi anställer vår personal, ofta unga medarbetare, som tar första steget in på arbetsmarknaden, baserat på energi och attityd, snarare än tidigare erfarenhet menar Carl Stadler. 

Pizzan från V Pizza går naturligtvis att äta på plats, men det går lika bra att få med den take away. Då i en eklektisk mattsvart pizzakartong med inslag av guld. Det återstår att se om gänget bakom satsningen lyckas med att förändra göteborgarnas syn på pizza eller om klassiska etablissemang som BOV, Deg och Moreno står sig fortsatt starka i konkurrensen.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.