Pine Ridge till ölmässan

09:42 1 Feb 2019

Mikrobryggeriet Pine Ridge kommer till Nöjesguidens ölmässa i både Malmö och Göteborg.

Det började med en jakt på den perfekta ölen, nu har Pine Ridge kammat hem en silvermedalj på Stockholm Beer and Whisky Festival. Mikrobryggeriet kommer till Nöjesguidens ölmässa i Malmö 2 februari och fortsätter turnén till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg 16 februari. Vi har kollat läget med Fredric Johansson på Pine Ridge.

Hur är läget?
– Jo då det är bra!

Vilka är ni bakom bryggeriet?
– Det är Mikael, min kollega, som kommer från svetsindustrin. Sen är det jag Fredric, som kommer från tryckeribranschen. Så detta med bryggeri är ju ett projekt som blev lite mer än vad det skulle, haha.

Hur startades Pine Ridge?
– Det startade i min källare. Jag började med hembryggeri 2010. Allt inleddes med att en man kom in till mitt normala jobb, mitt tryckeri, och skulle ha öletiketter. Som tack för hjälpen fick jag ett par av hans hemgjorda öl. Några veckor senare smakade jag och tyckte att det var de mest fantastiska öl jag druckit. Jag undrade hur fasiken han hade gjort så god öl men jag fick aldrig tag i honom, så jag började helt enkelt brygga med en polare. 2016 kom vi in på Systembolaget.

Vad skiljer er från andra öl på marknaden?
– Vi brygger i Falkenberg där det finns fantastiskt bra vatten. Bra ölvatten är definitivt en grej som gör att vi sticker ut. Det finns jättemånga bra svenska bryggerier och jag vill inte säga att vi är bättre än någon annan men vi tänjer aldrig på kvaliteten i vår öl.  

Ni säger er göra kaxig öl med kaxig smak, vad innebär det?
– När vi startade det här så försökte vi utmana och hitta nya vägar. Dels är etiketterna roliga och kaxiga men sen försöker vi också göra öl som sticker ut. Det ska vara välgjord och balanserad öl men som ändå sticker ut. Precis som det låter, kaxig öl med kaxig smak!

Hur är den perfekta ölen?
– Välbalanserad. Man ska kunna dricka ett par stycken och vilja ha en till. Ger den mersmak är den perfekt, haha!

Vilken öl är ni mest stolta över?
– Det måste vara vår APA. Den vann vi silvermedalj med på Stockholm Beer and Whisky Festival i september. Den är vi jäkligt stolta över.

Sist men inte minst, är ni taggade på ölmässan?
– Jättetaggade!

Biljetter till ölmässan i Malmö hittar du här!
Biljetter till ölmässan i Göteborg hittar du här!

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!