Foto: Fredrik Etoall.

Phoenix Parnevik spelar Micke Syd i ny film

10:14 6 Jul 2023

Gyllene Tider för nepo babies.

Det är sedan tidigare känt att en spelfilm om Gyllene Tider är in the making. Nu är rollbesättningen klar, och casten innehåller ett flertal nepo babies. Per Gessle ska spelas av Peter Wahlbecks son Valdemar Wahlbeck, Anders Herrlin av Lancelot Hedman Graaf och Micke Syd av ingen mindre än Phoenix Parnevik. 
– Jag var ärligt talat tveksam först. De flesta sådana här filmer görs ju först efter att man dött och vi är, såvitt jag vet, fortfarande vid liv! Men efter att ha pratat länge och ofta med alla inblandade och att ha läst manus är jag superstolt och lycklig över det här projektet. De fem killarna som valts ut att spela oss fem är alla speciella på helt olika sätt. Exakt som vi i ”original-bandet”, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Phoenix Parnevik beskriver Micke Syd som en "drömroll".
– Det känns kul att äntligen få visa svenska folket vad jag älskar och har hållit på med så länge i USA. Att min första roll är en riktig människa är verkligen en dröm, säger Phoenix Parnevik.

Lancelot Hedman Graaf tycker det är lika kul att gestalta Anders Herrlin.
– Det känns fantastiskt roligt. Att skådespela var inte något jag trodde att jag skulle göra men efter provfilmningen relaterade jag så mycket till rollen och behöver egentligen bara vara mig själv. Det är kul med nya utmaningar, säger Lancelot Hedman Graaf, säger han.

Mats "MP" Persson spelas av Ville Löfgren och Göran Fritzon av Xawier Kulas. Inspelningen startar i Halmstad i augusti. Om allt går som det ska har filmen premiär nästa sommar.

 

 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!