Per Holknekt ska få kvinnor att bli Foodora-bud

13:22 1 Sep 2022

Hur får man kvinnor att vilja bli kurirer? Genom att låta Per Holknekt designa deras kläder förstås.

Helst vill jag bara lägga datorn i ett vattenbad, men min chef säger att jag måste skriva den här nyheten. Tydligen har Foodora bestämt sig för att försöka locka fler kvinnor till kuriryrket genom att anlita Per Holknekt för att designa deras kläder. Enligt ett pressmeddelande från Foodora behövs en särskild design för de kvinnliga budens utrustning, eftersom dagens utrustning är unisex och "behöver förändras i form och mått". Man kan undra vad de tror att unisex betyder.

Per Holknekt själv är stolt över uppdraget.
– Efter att ha varit med och skapat kläder som burits av celebriteter som Heidi Klum, Helena Christensen, Marie Osmond, Isabella Scorupco, Kelly Osbourne och självaste prinsessan Viktoria (sic) m fl så kändes uppdraget för foodoras kvinnliga bud som ett självklart nästa steg uppåt i karriären för mig, säger han i pressmeddelandet.

 

"Visst ska det synas att här kommer en brud"

 

Även han verkar ha lite svårt att begripa det här med unisex.
– Jag ser det som en självklarhet att de kvinnliga budens kläder ska vara specifika. Dom ska inte behöva låna ur en mansbaserad unisexgarderob. Jag tycker det är coolt med kvinnliga bud och visst ska det synas att här kommer en brud. Jag vill att kollektionen ska signalera rent och fräscht, brudigt, rätt cool och småkaxigt, säger han.

Kläderna ska börja användas nästa år. Grattis tjejer.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!