Ur Orgasmgarantin

Penisdildon är död

13:21 4 Oct 2019

Vi har frågat ut Emilie Ebbis Roslund om onani.

Lufttrycksvibratorer som Satisyfer och Womanizer har varit på mångas läppar under de senaste åren, och i beskrivningen till den nya Svt Edit-dokumentären Orgasmgarantin konstaterar man att penisdildon är död. I dokumentären pratar bland andra sexologen Tanja Suhinina och profiler som Cassandra Klatzkow, Emilie Roslund, Amanda Colldén och Anna Dahlbäck om kärleken till den revolutionerande leksaken. 

Onani, och framför allt kvinnlig onani har historiskt sett varit ett tabubelagt ämne, men så kom lufttrycksvibratorn och plötsligt vågade kvinnor och icke-män världen över glatt strössla lovord om sexleksaken i sina sociala kanaler. Jag hörde av mig till Singelrådet-poddaren Emilie Roslund för att prata mer om den, och om onani överlag.

Behöver vi verkligen prata öppet om onani?
– Ja, i de kontexter där man inte pratar så öppet om sex så finns det absolut en poäng i alla fall. Personligen är jag inte så intresserad av andras onani-sessioner men tar gärna emot tips.

Hur har din egen relation till onani sett ut genom åren?
– Den har varit varierad, men sammantaget ganska trist. Det här kan eventuellt vara en efterhandskonstruktion eftersom jag delat in mitt liv i två delar; tiden innan och efter jag investerade i min Satisfyer.

Jag upplever att jag själv och tjejer runt omkring mig vågar prioritera oss själva och våra orgasmer mer under sex sedan den här sortens vibrator kom. Tror du att den här ”revolutionen” kan påverka tjejers sexliv i stort, snarare än bara onanin?
– Ja, jag tänker att ju fler kvinnor som lär känna sina kroppar, hur de fungerar och vad de gillar desto bättre. Det gäller oavsett om man har sällskap under sexet eller inte eftersom man kan göra ens partner/motsvarande delaktig.

Hur har ditt liv förändrats sedan lufttrycksvibratorn gjorde entré?
– Det korta svaret är att jag fått fler och intensivare orgasmer. Både ensam och med andra personer. Kan tyvärr inte säga att den gjort livet bättre, men sexet absolut.

Det finns många lufttrycksvibratorer på marknaden nu. Hur ska man tänka när man köper en?
– Gå på rekommendation eller betyg. De två som jag testat har gjort sitt jobb så att säga.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!