Paul Edwards bryter normer med utställningen Conscious

07:23 29 Nov 2018

Som fotograf har han på kort tid blivit känd för sin unika bildstil och breda representation av mångfald och olika kroppsformer. Nu ställs Paul Edwards verk ut för första gången.

Berätta om Conscious.
– Jag har velat göra en utställning fett länge, och mitt koncept är att göra nånting som folk kan relatera till och uppleva på ett annat sätt än vanliga foton som hänger fint på väggen där man bara går runt och kollar. Jag tycker det känns nice att bygga själva scenerna från fotografierna så att människor verkligen kan gå in i bilderna och återskapa de själva. Som att de är i själva bilden.

Hur ser din bakgrund inom foto ut?
– Jag började fota för typ två år sen och jobbar nu som creative director så jag stylar alla mina plåtningar, skriver koncept. Jag regisserar videor, scenografi, bascially allt som har med foto, kamera och kreativiteten att göra.

Det här är ju den första utställningen du gör och som jag förstått det så är det Halebop som äger projektet. Hur kommer det sig?
– Halebop startade Creative Call för att sponsra unga kreatörer och låta dem skapa vad de vill. De kontaktade mig efter att de hade sett mig prata om att stora företag borde ge unga kreatörer mer plats för att kunna skapa sånt som är fett. Jag tror att de valt ut runt tio stycken kreatörer som alla gör olika saker.

Vad fint att ha fått deras förtroende.
– Ja! Det känns väldigt bra att en nyare generation får ta mer plats.

Vilka tycker du borde gå och uppleva utställningen?
– Det är ingen åldersgräns så jag vill verkligen att folk från alla åldrar ska komma och bli inspirerade. 11-100 år? På fredagen är utställningen mest riktad till ungdomar som vill veta mer om foto- och stylingvärlden. De kan komma och hänga med oss, snacka, ställa frågor och sånt. Så fredagen blir mer chill.

Vad vill du att de ska ha för känsla när de går därifrån?
– Typ att de upplevt något annorlunda, nåt de inte sett förut. Om de är glada och gillar bilderna så räcker det för mig!

Har du fler grejer planerade?
– Ja, jag hoppas att Conscious blir introduktionen till en större utställning som jag vill göra. Jag är oftast ganska anonym men jag skulle vilja göra något som berättar om min egen bakgrund. Om mitt hemland och min mammas släkt.

Utställningen hålls den 29–30 november på Underground GT30, Grev Turegatan 26.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!