Patrik Sjöbergs dumhet når nya höjder

12:02 15 Mar 2020

"Vad ska vi med Agnes Wold till när Patrik Sjöberg finns?", frågar sig Frasse Levinsson.

Det enda mästerskapet som inte ställts in på sistone är mästerskapet i att uttala sig om saker man inte vet någonting om. I detta mästerskap har Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski testat gränserna för vilken sorts tvärsäkra påståenden man kan göra utan att ha något på fötterna. Men på lördagen fick han se sig besegrad av Patrik Sjöberg, som placerade dumhetens ribba på rekordhöjd och tog sig över den utan minsta darr.

I ett Instagraminlägg berättar Patrik Sjöberg att han följt nyhetsbevakningen kring coronaviruset. ”När man har sett de flesta presskonferenserna på tv slås man av hur jävla chill det verkar va på Smittskyddsinstitutet och hur lite dom verkar kunna förklara pedagogiskt vad som egentligen pågår”, skriver Patrik Sjöberg.

Man förstår genast att Patrik Sjöberg kanske inte har haft hela sin uppmärksamhet riktad mot nyhetssändningarna. Smittskyddsinstitutet finns nämligen inte längre. Det var en myndighet som lades ner 2014. Patrik Sjöberg syftar möjligen på Folkhälsomyndigheten.

Trots att Patrik inte lyssnat så noga har han bestämt sig för att det han fått höra talas om är förjävligt. ”Smittskyddsinstitutet känns väldigt statligt och utan att ha belägg så känns det mycket som politik hur vetsigpåarna har hamnat där”, fortsätter han.Jag tycker det är fascinerande att han har piskat upp ett sådant enormt förakt mot statstjänstemännen vars existens han precis blivit bekant med, och som han själv erkänner att han inte vet så mycket om. Människorna som vigt sina liv åt att studera pandemier och sjukdomsförebyggande är ”vetsigpåare” som har ”hamnat” på sin arbetsplats enligt Sjöberg. Och det ”känns” som att det är mycket politik inblandat. Jag måste ha missat valsedeln där man skulle kryssa för sin statsepidemiolog of choice i senaste riksdagsvalet.

Alla får ju givetvis ha sin åsikt om Corona är farligt eller inte”, skriver Sjöberg. ”Givetvis” är ett lustigt ordval. Man ska givetvis skita i ”vetsigpåarna” och deras löjliga läkarutbildningar för att istället skapa sig sin egen uppfattning om virusets farlighet. Något annat vore befängt.

En sak håller jag med Patrik Sjöberg om. Och det är att idioterna som bunkrar mat och basvaror trots att ingenting talar för att det kommer att bli någon brist på dylikt kan dra åt helvete. Men han har en lite annan ingångsvinkel än jag. Han tycker nämligen det är dumt att köpa både toapapper och mat, eftersom maten ökar åtgången av toapapper: ”Ni som hamstrar allt ifrån bönor till skethuspapper har redan i den här meningen du läste precis kanske skjutit över målet för det som går in kommer ju även ut..

Och varför dyker ALLTID dessa neurotiska föräldrar upp och maniskt predikar om handhygien?” frågar sig Sjöberg i nästa stycke. Jadu, varför ska folk hålla på och babbla om att tvätta händerna varje gång planeten drabbas av en pandemi som utlöser en global finanskris? Att tvätta händerna är ju för kärringar.

Men Patrik Sjöberg är ingen alarmist som bara pekar på problem utan att erbjuda lösningar. Han vet hur vi ska ta oss igenom det här!

Givetvis är hygien alltid viktig och nåt som dom flesta vet men låt det inte gå till överdrift. Istället tycker jag det är viktigare att tex ha koll på din direkta omgivning, ta chansen och lär känna dina grannar och se till att alla har det bra eller om det går att hjälpa till med nåt.

Så gör nu som Patrik säger. Ta den här gyllene möjligheten att lära känna dina grannar. Gå ut i världen och umgås med människorna som befolkar den. Vad ska vi med Agnes Wold till när Patrik Sjöberg finns?

Stad: 
Kategori: 
9 Visa kommentarer (9)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!