Paradiso blir tysk bistro

11:16 29 Oct 2020

Den tyska bistron Liebling ersätter Paradisos matsal. Bakom bistron ligger krögarna från Tjoget, Paradiso och Positano. 

Liebling kommer erbjuda klassiska tyska rätter som schnitzel, korv och strudel. Fokus ligger på att ha bra råvaror. Ett brett utbud av korvar utlovas, inköpta från tyska korvtillverkare. 
– Menyn är rak och enkel med för- huvud- och efterrätter lagade med kärlek och av råvaror av högsta kvalitet. Med tanke på samhällsläget kommer vi även erbjuda en mängd rätter och produkter som take-away från vår delicatessen-disk, säger Tjogets köksmästare Elias Nador.

Bistrons miljö är inspirerad av det moderna Tyskland och när tysk kultur möter städer som New York och Paris. Här blir det med andra ord inte den typiska tyska restauranginredningen i brungråa färger.
– Vi vill visa det tyska som vi upplever när vi hälsar på släkt och vänner i Berlin, München eller New York. Vilket är väldigt långt från den gubbiga klyscha som många fortfarande förknippar med allt som är tyskt, säger Andreas Bergman från teamet bakom Tjoget. 

Bakom konceptet ligger Elias Nador. Det är Gustav Hökstrand som agerar restaurangchef. Hökstrand var med och tog Aloës andra Michellin-stjärna, han har också jobbat på Hornstulls Bodega och Esperanto. I köket kommer även Andreas Froebrich arbeta. Froebrich har skrivit en kokbok om den tyska matkulturen och är dessutom född och uppväxt i Tyskland. Tillsammans vill de skapa en kravlös och inkluderande miljö med prisvärda rätter. 

Liebling öppnar i Paradisos matsal redan nu i höst. Bordsbokningar tas emot från mitten av november. En trappa ner i den totalrenoverade källaren kommer samtidigt Lieblings Ölbar att husera. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!