På Spåret-avsnitten med Rektor Hamid stoppas

13:59 15 Oct 2020

Två avsnitt stryks.

På torsdagen avslöjade Dagens Nyheter att Hamid Zafar skrivit antisemitiska och homofobiska inlägg på internet under flera års tid. Hamid Fazar skulle egentligen ha tävlat i höstens upplaga av På Spåret tillsammans med Frida Boisen. Men till följd av avslöjandet har SVT bestämt sig för att inte sända de två avsnitten med Hamid Fazar som redan spelats in.
– Det var ett självklart beslut för oss. De uttalanden och kommentarer vi fått ta del av står väldigt långt ifrån de värderingar som SVT och På Spåret representerar, säger Christina Hill, programchef på SVT Göteborg i ett pressmeddelande.
– Vi har ägnat förmiddagen åt att titta över vilka konsekvenser detta får för årets säsong. Tyvärr drabbas nu tittarna på det sättet att två program utgår. Det innebär också att alla övriga medverkande, artister och upphovsmakare påverkas på så sätt att deras insatser inte når publiken. Jag tror ändå att de har förståelse för vårt beslut och delar uppfattningen om att den som gjort grovt kränkande uttalanden inte har en plats i Sveriges största underhållningsprogram, fortsätter hon.

Twitter tar Frida Boisen avstånd från sin lagkamrat. "Jag är så enormt förkrossad, besviken, arg, ledsen, i chock. Över hur Hamid Zafar i så många år anonymt uttryckt så vidriga åsikter. Jag hade aldrig satt mig i samma bur som honom i På spåret om jag vetat detta. ALLA människor har lika värde!!!! Det. Är viktigast av allt", skriver hon.

Frida Boisen och Hamid Zafars motståndare i Grupp 1 var Sanna Lundell & Plura Jonsson och Farah Abadi & Johan Glans.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!