Foto: Emma Karlsmark Elfstrand

Opopoppa är Malmös nya pizzeria

13:55 22 Mar 2019

Burköl och pizza visar åter sig vara den perfekta kombon. 

I början av året slog David Calgaro och britten Calum Evans upp portarna till Malmös, och kanske främst Möllans, nya pizzeria. Sedan 2013 har de både roddat över Malmöfalangen av Göteborgsbaserade Dubbel Dubbel på Simrishamnsgatan. Medan David har bossat över servicen har Calum styrt över köket. Hela tiden har dock tanken på att starta eget funnits, så när Café Simpan slog igen portarna tog de chansen. 
– Efter i princip varje kväll på Dubbel Dubbel var det nästan alltid där samtalet landade, så egentligen väntade vi inte utan körde så fort allt kändes rätt, förklarar David.
– Sen att det efter en ganska lång jakt på bra lokal för Opopoppa blev i den mittemot Dubbel Dubbel är ju både magiskt och lite sjukt. 

Malmö är ju inte bara Möllan, Varför håller ni er kvar här? 
– Vi älskar Möllan och har bott och jobbat här i åratal. Frågan är vart vi annars skulle ta vägen?

Namnet har fått ett flertal att höja på ögonbrynet - hur uttalas det egentligen - efter en snabb googling blir det klart att namnet, som för den äldre generationen kanske är självklart, är från Claes “Clabbe” af Geijerstams program. David förklarar att det på sätt och vis är en hyllning till den mångfacetterade mannen men att stället i sig inte har några direkta kopplingar. 
Opopoppa är bara gött att säga. Säg det snabbt tio gånger.
– 
Men självklart kommer det alltid finnas en plats reserverat åt Clabbe om han har vägarna förbi!

Varför blev det egentligen pizza och naturvin ni satsade på?
– 
Pizza har alltid varit lite av en besatthet för Calum. Att arbeta med deg är en mäktig känsla, allt kan vara så genomtänkt och genomarbetat i flera dagar men sen i slutändan är det bara två minuter i ugnen som avgör ödet. Det stämmer att vi bara har naturvin men vi fokuserar minst lika mycket, om inte mer, på burköl. Pizza och burköl var vår huvudsakliga utgångspunkt för Opopoppa. Vi har en trevlig litet utbud på cocktails som ni inte heller borde missa. Och några andra smårätter utöver pizza, och desserter på menyn.

Hur ska en bra pizza vara?
– 
Det finns inte en ”bra” pizza, utan en uppsjö stilar, sorter och varianter. Vi har lånat en del från New Yorks slicekultur men degen vi använder är mer likt surdeg, vilket är lite mer skandinaviskt inspirerat. Summa kardemumma, degen är alltid den viktigaste komponenten i en bra pizza. Basta.

Om du fick välja en slogan för Opopoppa - hur skulle den lyda?
– 
Does what it says on the tin!

Opopoppa har öppet tis 17 - 23 ons - lör 17 - 01
Framåt våren kommer dom börja köra en mindre a la carte-brunch lör, sön och smälla upp en fantastiskt uteservering på framsidan.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!