O.P. Andersson släpper gin

09:16 18 Feb 2020

Snapskungen breddar sortimentet.

För tre år sedan öppnade O.P. Anderson sitt nya destilleri utanför Sundsvall, där man har samlat stora delar av svensk akvavit- och snapsproduktion. Nu lanserar destilleriet även sin första gin.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin blir den första produkten under destilleriets eget varumärke; O.P. Anderson Distillery. Det är en aromatisk gin med smak av enbär, korianderfrö, angelikarot och citrus. Man har också hämtat inspiration från svensk akvavit.
– För att skapa en gin med kopplingar till O.P. Anderson och vårt svenska dryckesarv har vi använt anis och fänkål som, utöver kummin, är de två ingredienserna som definierar O.P. Anderson Aquavit. Det ger en liten touch av lakrits även om den inte är dominant, berättar Jonas Odland, Master Blender på O.P. Anderson Distillery.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är ekologisk och lanserades den 17 februari i Systembolagets beställningssortiment. Den kostar 289 SEK för 700 ml.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Vattenrevolutionen är här

Under förra året exploderade trenden med ”hard seltzers” i USA. Nu kommer trenden med det alkoholhaltiga smaksatta vattnet till Sverige.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!