O.P. Andersson släpper gin

09:16 18 Feb 2020

Snapskungen breddar sortimentet.

För tre år sedan öppnade O.P. Anderson sitt nya destilleri utanför Sundsvall, där man har samlat stora delar av svensk akvavit- och snapsproduktion. Nu lanserar destilleriet även sin första gin.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin blir den första produkten under destilleriets eget varumärke; O.P. Anderson Distillery. Det är en aromatisk gin med smak av enbär, korianderfrö, angelikarot och citrus. Man har också hämtat inspiration från svensk akvavit.
– För att skapa en gin med kopplingar till O.P. Anderson och vårt svenska dryckesarv har vi använt anis och fänkål som, utöver kummin, är de två ingredienserna som definierar O.P. Anderson Aquavit. Det ger en liten touch av lakrits även om den inte är dominant, berättar Jonas Odland, Master Blender på O.P. Anderson Distillery.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är ekologisk och lanserades den 17 februari i Systembolagets beställningssortiment. Den kostar 289 SEK för 700 ml.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Drick hemma!

Går vi mot regnigare och mörkare tider? Hell no, inte med dessa drycker i vapenskåpet.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!