Omaka öppnade september 2020 bryggeri och restaurang mitt på Östermalm i gamla Arkitekthögskolan, i regi av bryggmästare Hedda Spendrup.
Omaka är inte bara en restaurang, det är Stockholms mest centrala bryggeri också. På Nöjesguidens ölmässa i Stockholm 29 mars kan ni bland annat ta en tripp med deras Suntrip.
Berätta om ert bryggeri – vad är det som gör er unika?
– OMAKA är det mest centrala bryggeriet i Stockholm. Vi gör öl med ledordern smak före stil för visst är smaken viktigare än vilken stil ölen är?
Kommer ni att ta med någon speciell ölsort som ni vill lyfta på mässan?
– Vår senaste lansering SUNTRIP Session Ipa är ett måste på mässan. Den är helt gudomlig! Sedan har vi alltid några roliga lanseringar på gång.
Vad ser ni för trender inom ölvärlden just nu?
– Lager! Enkelt, gott och tryggt. Lagertrenden är här och kommer bestå.
Vad inspirerar er för era nya ölsorter och smaker?
– Mötet mellan olika smakvärldar som kan enas i en öl är spännande. Köket på OMAKA är centrala i utvecklingen av öl och kommer ofta med inspiration. Vi vill skapa öl som överraskar och inspirerar.
Vad är den största utmaningen inom ölbryggande?
– Att få till en balans i alla smaker och att hela tiden utvecklas.
Vad ser ni mest fram emot med Nöjesguiden Ölmässa 2025?
– Att få träffa alla andra bryggerier, snacka öl och framförallt träffa alla härliga besökare!