Restaurangen vid Stenpiren fortsätter att kulinariskt inspireras av Östasien.
I tre års tid har restaurangen Ogbg på Comort Hotel vid Stenpiren serverat asiatiska smaker nu. Det är en blandning av tolkningar av mat från Vietnam, Thailand, Indien, Kambodja. Det somriga nya tillskottet till den listan blir Korea, då Ogbg under juni till slutet av augusti kommer att kunna bjuda in sina gäster till en koreansk grillfest på deras uteservering. Korean bbq eller bulgogi som det också heter betyder eldkött på koreanska, detta då en tillagar maten direkt över en värmekälla vid sitt bord. Vanligast är att servera marinerat nötkött i väldigt tunna skivor samt sidorätter så som kimchi.
Det är en väldigt social måltid att äta korean bbq, just på grund av att maten grillas precis framför en. Isabell Dagman som är mat- och dryckesansvarig på Ogbg poängterar det i deras pressmeddelande.
– Vår satsning på koreansk BBQ går helt i linjen med vårt koncept från ostasien. Grillen kommer att kännas avslappnad och mycket socialt.
Läs även: Nystart för restaurang på Liseberg.