Off The Meds intar Way Out West

19:43 7 Aug 2018

Vi fick turen att se dom på Hotell Nöjesguiden förra året och i år har vi turen att se dom på självaste festivalområdet. När Off The Meds intar Dungen är det nog ingen tvekan om att det kommer bli elektronisk mayhem.

Vi har pratat med Adrian Lux, Måns Glaeser, Carli Löf och Kamohelo Khoaripe som är killarna bakom den elektroniska kvartetten om festivalens spelning och vad som har hänt efter deras debutspelning på Gagnef.

Grattis till spelningen på Way Out West, är det här er största spelning hittills?
– Tack! Ja, det här är förmodligen vårt största gig. Vi är sjukt peppade, men också rätt nervösa. Framför allt ser vi fram emot att dela vår musik med alla som kommer till vårt gig.

Vad är största skillnaden mellan att spela på en stor scen och en klubb?
– Klubbgig är mer intima och du kommer nära publiken på ett annat sätt. På en stor scen blir det en helt annan press eftersom det känns som att publiken förväntar sig mer av dig.

Jag såg er för första gången på Gagnef förra året, vad skulle ni säga har hänt sedan dess?
– Gagnef var en introduktion för alla. Det var vårt första gig tillsammans och första gången folk hörde vår musik. Vi hade inte lika mycket material då så vi improviserade mycket on set. Nu har vi vuxit, fått mer självförtroende och har tillräckligt med material för att kunna göra ett hundraprocentigt Off The Meds-gig!

Hur går skapandet av en låt till? Kommer ni på allt tillsammans eller är resultatet en sammanslagning av olika ideér?
Vi gör allt tillsammans från grunden. Sen har vi vissa regler när det kommer till att göra en Off The Meds-låt, alla måste tycka om den! Annars börjar vi på något nytt eller jobbar vidare tills alla är nöjda.

Hur ser framtiden ut?
– Svårt att säga, men vi skapar ständigt ny musik och det kommer fler releaser snart. Vi släppte singeln Currency Low med våra vänner på Studio Barnhus som kommer finnas med på deras samlingsskiva som släpps den 31 augusti.

– Vad ser ni mest fram emot på Way Out West?
Jag tror att de flesta kommer dit för musiken. Vi är sjukt peppade på att dela vår musik och bli inspirerade av andras både på och utanför festivalen. Så det vi ser fram emot mest - att höra ny musik!

Off the Meds spelar under torsdagen klockan 21:00 på Dungenscenen.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!