Odd Island Brewing till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg

11:53 9 Dec 2019

Bryggeriet med hårdrocksrötter intar Auktionsverkets Kulturarena i februari.

Den 15 februari är det dags för Nöjesguidens ölmässa i Göteborg att gå av stapeln för tredje gången. Nu introducerar vi stolt det första bryggeriet som kommer att finnas på plats, Odd Island Brewing. I samband med detta har vi pratat med grundaren Peter Iwers, tidigare medlem i bandet In Flames, som även driver krogen 2112 i centrala Göteborg.

Vad kännetecknar en bra öl?
– Den skall passa för tillfället man dricker den vilket gör frågan svår att ge ett enkelt svar på. En varm sommardag vill jag ha en kall lager till exempel medan jag hellre dricker en Neipa på sensommarkvällarna. Men generellt skall det vara rena, klara smaker.

Vilken är din favoritöl just nu?
– Just nu dricker jag gärna en humlig Neipa. Trots att det är vinter.

Vilka utmaningar står den svenska ölbranschen inför?
– Att försöka få lagarna omskrivna så att exempelvis provsmakning delas in i olika kategorier beroende på om du är ett bryggeri, en restaurang eller en ölmässa. Så att det passar samtliga ändamål. Diskussionen kring smakprover är otroligt viktig och jag tror att det är svårt att göra ett generellt beslut som passar alla tre kategorier. Jag tycker också att diskussionen om gårdsförsäljning är viktig. Personligen ser jag inte att man behöver utesluta systembolaget utan jag tror man kan kombinera de båda. Systembolaget är en bra kanal för oss att nå ut och för folk att upptäcka ny öl men det vore också trevligt att få köpa med sig färsk öl direkt från bryggerierna som man sedan kan beställa hem från systembolaget till exempel. Jag tror även på att sänka alkoholskatten för hantverksbryggerierna för att få ner våra höga priser ut till konsument.

Och vilka möjligheter ser du?
– Jag ser bara möjligheter. Att vi fått alla ämnen upp till diskussion är otroligt viktigt och jag tror att vi tillsammans med myndigheterna kan få fram bra riktlinjer för allt så länge alla parter kan diskutera och lyssna på varandra. 

Hur ser framtiden för ölmässor ut?
– Positiv hoppas jag. Jag hoppas att de mässor som är kvalitativa och har en intressant inriktning finns kvar och kan fortsätta utvecklas. 

Vad är det bästa med Göteborgs öldrickare?
– Att vi är så ödmjuka och att vi tipsar varandra om nya smaker.

Vilken öl som ni tar med er till mässan ska en inte missa att prova?
– Hazie Dizzie är en av dem, men helt ärligt är det svårt att idag säga vilka då vi kommer ha lite nyheter med oss också. Prova alla! 

Detta kanske är en enkel fråga för dig, men vilken är den bästa krogen i Göteborg att dricka öl på?
– Jag måste nästan säga 2112 eftersom det är min krog och jag vet att vi har över hundra olika öl och otroligt kompetent och intresserad personal. Men det finns många andra också såklart. Svårt att välja en bara så jag säger ingen av dem så har jag inte glömt någon. Eller jo, ölrepubliken, Red Lion, Tullarna, John Scotts, Barleys, Brewers Beer bar… För att nämna några. Det roliga är att i dagsläget finns det ofta intressant öl på många olika krogar i Göteborg, även de som kanske inte är kända att vara just ölkrogar.

Nöjesguidens ölmässa i Göteborg sker den 15 februari på Auktionsverkets Kulturarena. Köp dina biljetter här!

Här hittar du vårt Facebook-evenemang där vi även publicerar alla nyheter om ölmässan.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner