Oceanbryggeriet till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg

11:11 20 Dec 2019

Det Åby-baserade bryggeriet intar Auktionsverkets Kulturarena den 15 februari.

Nästa fantastiska bryggeri att välkomnas till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg är Oceanbryggeriet! En introduktion känns nästan överflödig, då detta välkända bryggeri som grundades 2007 och som sedan 2017 har sin bas i Åby har en ordentlig fanskara och syns på de flesta krogar runt om i stan. Vi bad istället bryggaren Erik Engström att svara på våra intervjufrågor så att en kan lära känna dem lite bättre.

Hur går det ute i ert fortfarande hyfsat nya bryggeri? 
– Det går bra, det är ett paradis att jobba i våra nya lokaler om man jämför med de gamla. Det är effektivt, god stämning och bra arbetsmiljö. Dessutom var det ju extra kul att kunna bygga till en eventlokal där vi kan bjuda in folk i vår verksamhet och hålla ölprovningar och bryggerivandringar.

Vilken är er favoritöl just nu? 
– Så här i den mörka tiden på året passar det alltid bra med en Mild. Det är en nygammal favorit hos oss som gör comeback under 2020. Precis som namnet antyder är den ganska mild i smakerna och alkoholhalt, men med en fyllig och härlig maltighet.

Ölmässigt, vad tror ni att år 2020 kommer innebära? 
– Det kommer fortsätta med nyheter men kanske inte att slå världsrekord i smak utan mer nya sorter som har balans till ett vettigt pris. Vi tror också på ett uppsving för upplevelsebaserat öldrickande, att intresset ökar för taprooms, mässor och festivaler med mera.

Vad utmärker Oceanbryggeriet? 
– Vi har länge varit kända för att vara duktiga på klassiska sorter, ofta brittisk öl med balans och kvalitet. Detta kommer vi såklart att fortsätta med, men vi kommer även utforska mycket utanför dem brittiska ölstilarna i framtiden.

Vad är det roligaste med att driva ett mikrobryggeri i Sverige idag? 
– Att få vara i en bransch som hela tiden ger utmaningar att förnya sig, och att man känner att man gör något som ligger i tiden. Det är ett väldigt kreativt yrke som förändras enormt från år till år, så det gäller att hänga med i svängarna. Bara fantasin sätter gränser, men det finns fortfarande mycket att göra för att hantverksöl ska vara en självklar del i svenskens vardag.

Vilka utmaningar står den svenska ölbranschen inför? 
– Att inte den stora kundgruppen skall få nog av höga priser och nya smaker, och att de ska fortsätta känna att det är givande och lockande att dricka hantverksbryggd öl.

Vad ser ni mest fram emot på Nöjesguidens ölmässa i Göteborg? 
Att få träffa folk, tjöta öl och få reaktioner på sina produkter är alltid det roligaste med mässor. Man får åsikter och synpunkter som man kanske aldrig har tänkt på, vilket är väldigt viktigt för att kunna utvecklas som bryggeri och förstå vad vi gör bra eller dåligt.

Nöjesguidens ölmässa i Göteborg sker den 15 februari på Auktionsverkets Kulturarena. Köp dina biljetter här!

Här hittar du vårt Facebook-evenemang där vi även publicerar alla nyheter om ölmässan.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!