Nytt öl från St:Eriks bryggs på unik humle

20:09 16 May 2019

Tillsammans med världens äldsta bryggeri, tyska Weihenstephan, har St:Eriks bryggeri tagit fram S:t Eriks x Weihenstephan BSF Lager.

Förutom att samarbetet i sig är spektakulärt, innehåller det nya ölet sorts humle som ingen tidigare har bryggt öl på. Humlen, som började odlas redan för 30 år sedan, har arbetsnamnet ”Hull 89/02/25” och är framställd av humlecooperativet HVG. 

Att samarbetet görs med just tyska Weihenstephan kommer sig inte av en slump, utan de tyska anorna har varit med S:t Eriks redan från starten kring 1860, då bryggmästaren Frans Heiss skapade den bayerska lagerölen för S:t Eriks räkning.
- När tyskarna kom till Sverige lärde de oss att brygga öl. Frans Heiss, från Tyskland, har haft stor betydelse för det historiska S:t Eriks och lade grunden till det som då var ett modernt och innovativt bryggeri, berättar Marcus Friari, Brand Manager, S:t Eriks Bryggeri.

S:t Eriks x Weihenstephan BSF Lager lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 17 maj i en limiterad upplaga om 17 000 flaskor.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!