Nytt klubbkoncept på Nobelberget

12:26 11 May 2016

Den 11 juni har de med förkärlek för elektronisk dansmusik all anledning att vallfärda till Nobelberget. Då har nya klubbprojektet Multimesh premiär.

Den trio som slagit som kloka huvuden ihop för att skapa Multimesh är definitivt inga noviser när det kommer till fest. Du har säkert stött på Johanna Beckman, Gago Cuk och Thea Mårdbrant någon gång, och om inte annat har du definitivt gått på någon av deras fester tidigare. De har bland annat Into The Valley, Gagneffestivalen och F12 Terrassen på sitt gemensamma CV. Johanna Beckman är dessutom kreativ ledare på Nobelberget. Tillsammans ska de nu skapa kvällar “där värme, fest och musik står i fokus” i jätteklubbens lagerlokal och på utomhusgården.
– Vi har hämtat inspiration från klubbar och festivaler i Rumänien, Istanbul, Berlin och Ibiza och tar med oss den känslan, men i egen tappning tillsammans med internationella och lokala hjältar inom musiken. Stockholmsscenen bubblar verkligen och ligger i framkant internationellt, men vi har saknat ett projekt som detta, med lokalernas storlek och möjligheter.

Den 11 juni är det alltså premiär för Multimesh, och då gästar bland andra japanen Fumiya Tanaka, som gör sin första Sverigespelning någonsin, London-DJ:n Anthea och brittiska Steve O’Sullivan skivspelarna. Lineupen fylls dessutom på av ett gäng närproducerade DJ:s –Tove Lindholm, Åke Jerling, Anton Torlén, Koorosh Feizi och Niklas Paus.

Varför behöver Stockholms klubbscen Multimesh?
– Vi tycker Stockholm har saknat en stor klubb med industriell känsla. Vi har massor av bra klubbar och svartklubbar, men har saknat det där stora, varma golvet där folk kan hamna i en megaeurfori tillsammans. Nobelberget är en perfekt plats för just detta och vi ville hitta ett koncept där folk som är vana att gå på den typen av klubbar utomlands kan få samma upplevelse på hemmaplan. Att vi nu på sommaren också kan ha ett bra utegolv i och med gården blir det ju bara bättre av.

Läs också: Nya arrangörer på Musikaliska.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!