Nytt i Göteborg

11:00 20 Nov 2019

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Sofia Rönnkvist tipsar om krognyheter runt om i stan. 

Fridas Mexican Kitchen
Nobelplatsen 2
Strax utanför centrum, i området Lunden, hittar du en av Göteborgs nyöppnade restauranger. I staden finns det flera som satsar på mexikanskt, men att döma av tillströmningen av folk de inledande veckorna är det många som tycker att Fridas är värt ett besök. Restaurangen är en kvarterskrog som styrs av chefskocken Luis Ochoa från Veracruz i Mexico. Det går även bra att komma förbi om du är sugen på mezcal eller tequila och lite häng i baren. Restaurangen tar nämligen inte bokningar, så kila förbi hur som helst.

Koizen
Aschebergsgatan 26/Nordenskiöldsgatan 24
Om det är sushi som är din grej så är Koizen ett enkelt val när du ska besöka Göteborg. Deras första restaurang ligger i backen på Aschebergsgatan och deras andra och senaste öppnade nyss i Linnéstan på Nordenskiöldsgatan. De två restaurangerna skiljer sig åt en del trots att de är systrar, då den på Aschebergsgatan serverar omakase, kockens val av avsmakningsmeny, medan den andra fokuserar mer på japanska varmrätter. Inget av ställena har dock särskilt många platser, så att boka i förväg är en god idé.

Metropolitan
Göteborgs Centralstation
Göteborgs centralstation har en del trevliga ställen att skryta med, och sedan inte allt för långt tillbaka även restaurangen Metropolitan. Restaurangen är en hyllning till världens alla kosmopoliter och metropoler och har hämtat inspiration från städer som New York, Milano, Paris och London. För att ligga inne på centralen så är restaurangen ganska stor, och den är inredd som en vacker bistro. Bland matutbudet hittar man rätter som burgare, pizza, toast, shakes, lemonader med mera. En blandning av det bästa från metropoler helt enkelt, mitt i Göteborg.

Salut
Stora Saluhallen
Meckat för mat i centrala Göteborg är Stora Saluhallen, och under hösten 2019 har de uppdaterat sitt utbud för barhäng. Vinbaren Salut har föga förvånande fokus på det franska och serverar frukost, lunch och à la carte-rätter. Bland detta hittar du lyxiga råvaror som hummer, ostron och confiterade anklår. Tänk dig en parisisk bistro belägen mitt i Göteborg helt enkelt, där du kan drömma dig iväg ett tag bland godsakerna. Bakom vinbaren står Peter Orrmyr, som även driver de uppskattade Totale, Bord 27 och Natur i stan.

Treven
Karl Johansgatan 6
Vid Stigbergstorget har det nyligen slagit upp en ny libanesisk restaurang. Konceptet är brett, och de erbjuder även catering. Dessutom planerar de att expandera till att även servera lunch och brunch så småningom, men än så länge är det middagar som gäller. Du kan välja på en massa kalla och varma smårätter som falafel, mhammara och hummus. Eller så testar du deras prisvärda och intressanta avsmakningsmenyer för att uppleva allt vad köket har att erbjuda av de goda libanesiska rätterna.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2019.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!