Foto: Hedvig Wallin

Nystart för restaurang på Liseberg

13:14 10 May 2019

I samband med ombyggnationen i hamnområdet får även restaurangen ett ansiktslyft med en meny i sann Göteborgsanda.

Lagom till att nöjesparken Liseberg öppnar sina portar för året gör även deras nya hamnområde det. Där har de bland annat byggt en helt ny scen och nu berättar nöjesparken att de även satsat på ett nytt krogkoncept. 

Det är den helt omgjorda Hamnkrogen som har fått sig en uppdatering i och med upprustningen. Restaurangen kommer att fokusera på fisk- och skaldjur, vilket är precis den maten som de flesta associerar med Göteborg. Dessutom kommer restaurangen ha en inredning som känns som klassisk hamnmiljö. Restaurangchefen Helena Stenborg säger såhär om satsningen på det marina.
– Det blir nu fullt fokus på fisk och skaldjur på menyn. Rustikt och rejält, med en utpräglat säsongsbetonad meny med mycket svenska smaker, och så den här hamnmiljön till det, klart vi fyller ett tomrum i Göteborg.

Den nya menyn kommer att innebära allt ifrån färska skaldjur till klassiker som toast Skagen och räkmackor. Även sotad sojamarinerad laxrygg och torskrygg med flygfiskrom och pepparrotsås är exempel på rätter från det nya köket. Ett annat tillskott för restaurangen som knyter an till det nya området är att de introducerar något de kallar för Luckan. Det är en lucka som det går att köpa mat ifrån om en inte känner sig för att slå sig ned i restaurangen, till exempel när det vankas spelningar på den nya Lilla scenen. 
– Man ska känna sig fri som gäst hos oss - du kan äta à la carte vid dukat bord, sitta i baren och plocka från barmenyn eller köpa med en räkstrut och ett glas vin i Luckan och gå runt och njuta av festivalstämningen vid en konsert, säger Helena Stenborg.

Läs även: Augustifamiljen inviger Lisebergs nya scen.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner