Nya Vardagsrummet byter fokus från hiphop

13:45 13 Nov 2013

Jacob Julian och Vardagsrummet i ny, svart-vit kostym. 

Som vi tidigare har rapporterat - det Vardagsrum som vi har dansat och hängt i, finns inte mer. Förra helgen revs klubben, denna anomali för Stureplan,  som Ida Therén och Damon Rasti byggt upp med hjälp av Eija Skarsgård. Ut med det gamla (i detta fall hiphop), in med det nya - verkar vara ledorden för nya Vardagsrummet, under ledning av Jacob Julian. Vi kände att det var vår plikt att höra oss för, om vad allt detta ska innebära. 

Varför har du tagit över?

– Ja, varför tog jag över? Gamla regin värnar om sitt gamla ''kärleksbarn'' så de har varit nogranna med att ersätta styret med någon som kan komma med nya idéer, ny inspiration, ny energi och nya inspel.

 vad har du sysslat med tidigare, rent klubbmässigt?

– Jag har jobbat i tre år med konceptet Haggorna tillsammans med mina närmsta vänner och har därigenom både bred och nytänkande erfarenhet efter alla våra gig. Efter små roller på Susanne Bartsch ''On Top''-klubbar på Le Bain i New York vart jag dunderinspirerad och ville implementera den kulturen i Stockholm, så när denna möjligheten dök upp så tog jag den!

Du nämde i ett mail att du tycker Stockholms klubbliv har blivit repetitivt. Med tanke på det, hur motiverar du musikriktningens ändring från hiphop till elektronisk musik?

– Att byta hiphop till en mer elektronisk inriktning kan tyckas bakåtsträvande, det är egentligen mitt eget intresse till den genren som fått ligga till grund till det beslutet, ett sätt att rama in kulturen jag vill spegla på ett sätt som passar mig bättre personligen. Jag tycker electron har en större vidd och därav var den nya inriktningen naturlig.

Vardagsrummet skilde sig tidigare ganska markant från sina grannar Collage och Bergmans. Vilka likheter och skillnader kommer Vardagsrummet ha med dem nu?

– Vardagsrummet kommer fortsätta vara en stark kontrast till de andra två klubbarna i huset. Sett till mina gäster och hur lokalen kommer nyttjas till så kommer inte bara huset utan även området få en fisk som simmar mot strömmen. De största skillnaderna blir vår nya profilering, speglat dels via våra gäster samt på den nya inredningen efter renoveringen vi kommer genomföra. 

Vad tyckte du funkade med gamla Vardagsrummet och vad är du mest ivrig att ändra på?

– Lokalen kommer sedan vara levande genom utbytbar konst, utställningar, performance-akter, liveband och så småningom utvidgade öppettider. Likheterna blir samma glädje, samma hjärta och själ som Vardagsrummet presenterat förut. Med den nya profilen vill jag ha en ny lokal som kan stå pall för ytterligare blöta, sena fester, så vi har jobbat mycket med upprustningen. Kommande konstnärssamarbeten ska också bli kul att presentera men de är än så länge hemliga. 

Vad säger man till alla de som kommer sakna sitt hiphopgolv?

– Till alla som undrar vart jag gör av all hiphop kan jag bara hälsa: hold on! Den kommer, dock kommer den ta mindre plats än den tidigare gjort. När den väl återvänder till Vardagsrummet gör vi det i stora injektioner, med de bästa inom hiphop. Så den finns kvar, var så säkra. 

 

På fredag, den 15 november,  öppnar dörrarna till nya Vardagsrummet med en fest där bland annat For BDK spelar live. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!