Foto: Christian Fang.

Nya tider på Södra Teatern

08:30 7 Dec 2023

Nöjespalatset på Mosebacke har fått en ny nattklubbsledning. 

Med nöjeschefen Olof Göransson vid rodret och en hel arsenal av namnkunniga klubbprofiler i form av Alvin Nyström, Melker Wernberg, Christian Fang och inte minst Katarina Semenova nystartar Södra Teatern sin nattklubbsverksamhet lagom till vinterns inträde. 

Berätta allt, hur hamnade ni här? 
Katarina: Olof var först in då och ringde mig för att föreslå ett möte. Jag blev jätteglad då jag inte har jobbat så mycket med detta innan. 
Fang: Precis, Olof har projektlett hela biten sen har vi plockat in folk allteftersom. 
Melker: Jag har jobbat som nattklubbsdansare i Göteborg en massa år, och därefter med produktioner för bland annat Elle och L’Oreal. När Fang hörde av sig råkade jag ha lite ledig tid över och då jag fick höra vilket gäng det var så var det ingen snack om saken. Det här blir ett jättehärligt äpple att sätta tänderna i.

Hur ser rollfördelningen ut er emellan?
Alvin: Fang är bokare och kommer att spela en hel del, medan vi andra blir nöjesansvariga på plats. Klubbisar om du så vill.
Katarina: Sen hjälps vi åt allesammans med koncept, tycker till om inredning och så vidare.

 

"Det här blir ett jättehärligt äpple att sätta tänderna i"

 

Er samlade erfarenhet täcker in i princip varenda ställe i Stockholm. Vilka affärshemligheter tar ni med er in på Södran? 
Alvin: Hemligheter och hemligheter, jag vet inte om det finns så mycket hemligheter i den här branschen.

Blir det några pintxos?
Alvin: Hahaha, ja precis det är det jag tar med mig från Boqueria. Nej men jag har alltid älskat Södra Teatern och med musikerföräldrar har den alltid haft en särskild plats i mitt hjärta. Sen känner jag Fang sedan tidigare och gillade både hans och Olofs vision för Södran, som jag kände att jag kunde skriva under på. 

Vad är visionen då?
Alvin: Väldigt mycket handlar det om att göra nattklubb kul igen. Samt att ha en öppnare approach gentemot alla. Inget emot andra nattklubbar så men jag vet att det är många som är i min ålder och uppåt som kanske känner sig lite avskräckta av många klubbar. Du behöver känna rätt personer, betala höga inträden och så vidare. 
Katarina: När jag flyttade till Stockholm behövde du verkligen känna någon för att komma in någonstans. Jag såg aldrig klubben som ett ställe att gå till då, utan mer undergroundscenen. Därför är det kul att vara med och skapa något som är välkomnande för alla.

Jag hörde något om omvänd åldersgräns, och det låter ju helt otroligt för en som passerat trettiostrecket som jag.
Fang: Ja precis. Vi kör åldersgräns på 23, och från 26 år och uppåt är det gratis inträde hela kvällen. Vi satsar verkligen på att fånga in den äldre målgruppen.

Melker: Ett lite mer rutinerat festande, helt enkelt. 

Ni förfogar över lite olika delar här med Champagnebaren, Kristallen och Mosebacke Etablissemang.
Alvin: Absolut, och musiken spelar självklart en stor roll för vilken stämning vi sätter i de olika delarna. Här nere i foajén blir det disco och house, medan Kristallen står för det stora dansgolvet med ganska hög igenkänningsfaktor. Etablissemanget ändrar vi om nu i december med inriktning åt det elektroniska, för att senare göra en renovering i januari med en helt ny satsning vi kommer att berätta mer om vid senare tillfälle. Cornelisrummet blir en vinbar, som är perfekt för de som vill sitta ner och bara dricka gott vin eller varför inte en Negroni. Champagnebaren kommer till stor del att vigas till roliga aktörer som får skapa sin egen omakase. Hela det vänstra trapphuset kommer dessutom att stå öppet så man kan röra sig helt fritt mellan de olika delarna. Det blir som en pulsåder genom huset. 
Katarina: Det ska kännas levande, det är jätteviktigt.

Lite som Yaki-da?
Melker: Det var du som sa det, inte vi. 

Hur mår nattklubbsstockholm idag?
Alvin: Det finns jättemycket bra människor som jobbar i branschen, men jag tycker att nattklubbsscenen har stagnerat de senaste fem åren. Vi har inte minst förlorat ett par riktigt bra ställen. Men om man ska vända det till något positivt är det en väldigt rolig tid att öppna något på Söder nu när det händer så mycket grejer i de här kvarteren.

Vad har ni för bokningar klara, och hur mycket kör ni själva?
Fang: På premiären kör bland annat Sotarn i Kristallen.
Alvin: En norrländsk kille, du kanske har hört om honom.
Fang: Sen kör bland andra Miss Dj, Moe-Bama, OG Bella och Johanna Beckman. Jag kör också själv en sväng i Kristallen samt drar ihop mina boys och kör sista timmen i Kristallen med TH3M. Nere i foajén blir det disco och i Champagne får ni se så småningom, hehe. Jag kommer annars att spela typ 2-3 kvällar i månaden.
Alvin: Vi kommer att jobba en hel del med live framöver också. Både klubbspelningar och releasefester samt showcasegig. Målet är också att knyta ihop det med vad som händer i stora salongen, vilket är en lyx i sig att få jobba i ett så levande hus.

Södra Teaterns nattklubb har premiär den 8 december och håller sedan öppet fredagar och lördagar mellan 22-03.

Läs även: Fredrik Söderholm gör standup-special på Södra Teatern.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!