Nya restaurangappen gör att du slipper vänta på notan

10:06 10 Oct 2017

Nu slipper du bli vansinning på servitören som aldrig kommer.

Nyligen lanserades den nya betalningsappen Maîtres, som är tänkt att underlätta restaurangbesök. Vi tog ett snack med Maîtres CEO Lotta Brattin för att ta reda på hur.

Hur fungerar appen?
– Appen hjälper dig att hitta, boka, betala, dricksa och betygsätta ditt restaurangbesök. När du har registrerat dig som medlem och samtidigt registrerat ditt betalkort i appen kan du direkt skicka en bokningsförfrågan till någon av de restauranger som är anslutna till Maîtres. När du har fått din bokning bekräftat är det bara att dyka upp, käka och sedan lämna restaurangen, utan att behöva vänta på notan. Kvittot på ditt besök skickas till din mail.
Varför ska man använda den?
– För att den kommer att förhöja och förenkla ditt restaurangbesök. Det som skiljer oss från andra aktörer är att vi inte vill att appen skall reducera den mänskliga interaktionen. Mötet mellan gäst och servitör är en viktig del av upplevelsen.
Som jag förstår det ska appen hjälpa till att anpassa restaurangbesöket efter gästens preferenser. Vilka uppgifter registrerar den om gästen?
– När du registrera dig så uppger du för och efternamn, mail och telefonnummer. I övrigt kan restaurangen följa vad du äter och dricker, hur frekvent du är där, din snittnota och snittdricks.
Vilka restauranger finns den på?
– Idag finns vi på Tennstopet, Kommendören, Bardot, Balzac, Vassa Eggen, Tako, Urban Deli Nytorget och Boqueria. Vårt mål är att vid årskiftet finnas på 20 restauranger i Stockholm. Under hösten öppnar vi också upp för London, Paris, Amsterdam och Berlin.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Riket

Förväntningarna på stället, som ägs och drivs av de före detta kockarna från Tempo, är skyhöga.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!