Ny podd på Nöjesguiden: Mord mot mord

09:00 31 Jan 2018

Karin Londré och Anna Sandell är båda tidigare medarbetare på Nöjesguiden. De fick tyvärr sluta eftersom de bara pratade om mord hela tiden – men en podd tyckte vi att de skulle ha. Så här är den, vår nya podd: Mord mot mord.

Berätta om er nya podd.
Anna: Den heter Mord Mot Mord och går ut på att vi en gång i veckan sätter oss mitt emot varandra och pratar om helt vidriga grejer – mest mord, men kanske att en sekt kan smyga sig in i framtiden? Alla gillar ju en sekt.
Karin: Ja, det är liksom en helt vanlig tjötig podd, fast om mord. Vi är eventuellt så långt ifrån Spår och Rättegångspodden man kan komma. Mer gissningar, mindre fakta. Mer skoj, mindre seriös journalistik. Ingen kommer bli friad efter att vi pratat om deras fall. Eventuellt kommer vi bli dömda dock. Förhoppningsvis bara av samhället, och inte av rättsväsendet. 
A: Och sen ska vi väl inte sticka under stol med att vi är tokiga i My Favorite Murder och att detta ju är en svensk version?

Varför denna fascination för mord?
K: Ja, alltså det är ju detta som är problemet. Jag har ännu inte lyckats förklara det för någon utan att de kollat på mig med avsmak och sedan långsamt backat ut ur rummet. 
A: Nej, men samma, min mamma frågade oroat min psykolog-pappa vad han trodde att det kunde bero på… men jag TROR att det handlar om att förbereda sig, va? Typ att om man vet allt om alla mord så är man mer förberedd när det väl händer? 

Det låter bra, f
avoritmord?
K: Jag är medveten om att detta får mig att framstå som en otroligt basic person men allvarligt talat – John Wayne Gacy klädde ut sig till clown och clownade runt på barnkalas, samtidigt som han mördade pojkar och begravde dem i sitt hus.
A: Hmm, jag minns ju nästan aldrig saker som jag läst eller hört om två sekunder efter, så det är svårt att minnas vilket som är mitt favorit. I vårt första avsnitt berättar jag om mordet på Carolin Stenvall som jag fascinerats av i tio år, så det är kanske det om jag måste välja nåt. Annars gillar jag allt som man blir riktigt rädd för.
K: Jag skulle säga Anna gillar allt som får henne att tänka "det där kunde varit jag", alltså mer vardagliga, om man nu kan säga så, fall som hon kan relatera till. Jag gillar nog nog sånt som jag inte kan relatera till alls, där förövarna är människor som liksom knappt känns som människor. Det vill säga till stor del amerikanska seriemördare. Nej, nu är det vi som sätter en sån Vi Gillar Olika-hand på vår poddbild. 

Vill ni mörda någon?
A: Olika mycket olika dagar.
K: Vi kommer tyvärr vilja mörda oss själva så fort vi får en dålig poddrecension.

Har ni mördat någon?
Karin: Det tar vi i avsnitt 100.

Du hittar första avsnittet av Mord mot mord här!

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!