Ny ölutställning på Spritmuseum

22:35 10 Nov 2022

Den 17 november öppnar Sveriges kanske smakfullaste museum sin nya dryckesutställning.

Spritmuseums nya utställning Öl bjuder på en crash course i öltillverkning och smaksättning, trendspaningar med svenska bryggare och inte minst smakprovningar av en bredd olika öl. Dessa innefattar alltifrån äldre, traditionella stilar som Vienna Lager och Kellerbier via party stouts, smoothie sours och milkshake-IPA till APA, IPA och NEIPA - bara för att nämna några.

Utställningen gör också nedslag i svensk ölhistoria. Visste du till exempel att öl historiskt var en riktig livräddare samt att en daglig ölranson på fyra till fem liter inte var ovanligt under medeltiden? Eller att öl under 1900-talet kom att bli en av de hetaste debattämnena i Sveriges Riksdag?

En annan aspekt som lyfts fram är ölets stora betydelse som socialt kitt bland nunnor, fotbollssupporters, hipsters och många andra.

Utställningen visas från den 17 november och nästan ett år framåt. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2022.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!