Ny musikfestival i Gagnef 2021

15:28 12 Feb 2021

I sommar blir det återigen liv på Ängsholns Folkpark i Gagnef. Efter tre år av tystnad slår en ny musikfestival upp sina portar för första gången. 

Sedan festivalen Gagnef, arrangerad av Skankaloss Kulturförening, stängde ned för tre år sedan har saknaden av en ny festival i liknande stuk varit stor, och nu fylls äntligen tomrummet. Den nya festivalen pågår mellan den 9 och 10 juli, och vi har pratat med Philip Hördegård samt Adam Siversen Ljung som är två av arrangörerna. 

Berätta om konceptet. 
– Vi vill skapa en ny festival som ett alternativ till bjässarna som alla redan känner till. Mer fokus på intimitet, konst och en rad olika upplevelser som besökarna får upptäcka i egen takt! Sol, bad, musik och pirrande sommarkänslor, allt när Sverige är som vackrast. Räkna med träskor, psalmbok och ringdans.

 Vad är ett måste på sommarlovet?
– Att dansa med kompisar på en brygga medans solen sakta lägger sig till vila bakom horisonten. Den sammes strålar som långsamt börjar värma medans du springer omkring med utsträckta armar på en dagg-sval äng mitt i natten. Och att gå hem genom gryningen ackompanjerad av det ljuvaste av fågelkvitter. Bara för att några timmar senare börja om igen. Det! Det är ett måste! 

I pressmeddelandet står det att ni vill fylla tomrummet efter den tidigare festivalen, kommer den nya att efterlikna Gagnef eller får vi se ett ny koncept? 
– Vi kommer fokusera på dansmusik och centrera festivalen ännu mer kring älven. Egentligen är det bara platsen som är densamma. Det vi däremot tar med oss och inspireras enormt av är den otroligt familjära och personliga känslan som Skanka lyckades skapa. 

Vilken genrer kommer ni att satsa främst på bland era bokningar? 
– Hela det elektroniska spektrat! House! Garage! Disco! Italo-Disco! Jungle! Trance? Hardstyle?

Kan ni avslöja någon bokad akt ännu? 
– Vi var jävligt inne på crazy frog ett tag, men det visar sig.

Hur många biljetter kommer ni släppa?
– På pricken så många som vi tillåts, så får vi se om det blir 300, 500, 1000 eller 10 000.

Här kan du följa festivalens Instagram.

Förtydligande: I en tidigare version av artikeln framstod det som att namnet på den nya festivalen var Gagnef. Så kommer den inte att heta. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!